Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) răspunde acuzațiilor lansate de Grigore Cobzac. Maia Sandu spune că a încercat să vorbească de mai multe ori cu fostul membru PAS, doar că acesta nu răspundea la telefon. În prezent ea îi recomandă să se retragă din cursa electorală și spune că nu a fost o greșeală să o înainteze pe Olesea Stamate pentru alegerile parlamentare noi din Hîncești, întrucât candidatura acesteia i se pare cea mai potrivită. 

„A trebuit să soluționăm mai devreme conflictul de la Hîncești… Acolo a apărut o neînțelegere între președintele PAS de la Hîncești și Grigore Cobzac… Nu arată bine faptul că s-a produs acest scandal în organizația din Hîncești, că a fost proiectat asupra partidului și asupra campaniei de la Hîncești”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Președinta PAS spune că a încercat de mai multe ori să discute cu Grigore Cobzac, însă, potrivit ei, o perioadă de timp, acesta o ignora. Ea crede că a fost corect că Grigore Cobzac a fost exclus din partid, întrucât el a mers împotriva unei decizii luate de întreaga formațiune cu privire la alegerile de la Hîncești. Întrebată ce va face dacă Platforma DA îl va susține pe Grigore Cobzac, a spus că: „este dreptul lor”.

„Anterior Grigore Cobzac spunea că nu are degând să-și depună candidatura. După ce am aflat că el se înregistrează în calitate de candidat, am încercat să-l sun, însă el nu mi-a răspuns. Am aflat din presă că și-a depus actele. Ulterior, am avut câteva discuții, iar la un moment dat i-am sugerat  să plece din partid… Un om care candidează din supărare nu are cum să reprezinte un raion în Parlament și să facă echipă, Olesea Stamate este cea mai potrivită”, a spus Maia Sandu, cea care i-a sugerat lui Grigore Cobzac să-și retragă candidatura.

Candidatul independent la alegerile parlamentare noi din Hîncești, Grigore Cobzac, a spus anterior că a fost acuzat de către foștii colegi din PAS de lașitate, iar la activitățile de partid nici nu a fost invitat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!