/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/DOC/ Slusari a cerut Procuraturii să pornească un dosar penal pe inacțiunile APP, în cazul bazei de odihnă „Mechta” din Zatoka

missing
07 februarie 2020, ora 19:16

Președintele fracțiunei Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Alexandru Slusari, a depus astăzi la Procuratura Generală solicitarea de a porni un dosar penal pe acțiunile sau inacțiunile Agenției Proprietăți Publice (APP) în cazul bazei de odihnă „Mechta” din Zatoka, Ucraina, care aparține Republicii Moldova și care este lăsată de izbeliște. 

„De asemenea, am cerut informația exhaustivă despre toate obiectele, ce aparțin Republicii Moldova pe litoralul Mării Negre în Ucraina. Sunt sute de baze de odihnă și sanatorii, care ar trebui să aducă anual sute de milioane lei în bugetul statului, însă, după cum vedem, acestea deocamdată alimentează cu preponderență unii funcționari corupți din ambele țări”, a precizat Alexandru Slusari într-un comunicat de presă.

Alexandru Slusari a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că obiectul de infrastructură a fost introdus în Registrul Patrimoniului Public de către APP în anul 2016. Contactați de redacție, reprezentanții APP nu au răspuns la telefon pentru a veni cu o reacție.

Foto: Facebook/ PPDA

Amintim că acest caz a devenit cunoscut după ce un avocat din Ucraina s-a adresat la parlamentarii din fracțiunea Platforma DA pentru ca aceștia să-l ajute să atragă atenția autorităților de la noi asupra acestei probleme.

În acest sens, Alexandru Slusari anunțat că imediat, după conferința de presă la care a participat avocatul ucrainean, a apărut solicitarea subită a Direcției Parlamentului ca la briefingurile și conferințele de presă din incinta Parlamentului să nu participe persoane din afara Legislativului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram