/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Specialiștii ANSP vin cu atenționări! Cum prevenim îmbolnăvirea cu noul coronavirus, care a ucis sute de oameni

missing
07 februarie 2020, ora 06:09

În situația în care sute de oameni și-au pierdut viața din cauza noului coronavirus, iar alte peste 28 de mii de persoane au fost infectate, specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) vin cu recomandări: 

  • Să evităm contactul strâns cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute;
  • Să ne spălăm frecvent mâinile, în special după contactul direct cu persoanele bolnave sau cu mediul lor;
  • Să evităm contactul neprotejat cu animale de la ferme sau cu animalele sălbatice;
  • Iar persoanele cu simptome de infecție respiratorie acută trebuie să practice eticheta tusei (mențineți distanța, acoperiți nasul și gura în timpul tusei și strănuturilor cu îmbrăcăminte sau șervețele de unică folosință și spălați mâinile).

La întoarcere din țările/regiunile unde circulă coronavirusul de tip nou, se recomandă automonitorizarea stării de sănătate pe o perioadă de 14 zile, și în caz de apariție a simptomelor clinice descrise mai sus, este recomadată adresarea la medicul de familie.

Conform datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, din 31 decembrie 2019 până astăzi, au fost înregistrate 28 284 cazuri confirmate de laborator de infecție Coronavirusul de tip nou, iar 565 de persone au decedat.

Cazurile au fost raportate în: Asia: China (28 057), Japonia (45), Singapore (28), Thailanda (25), Republica Korea (23), Malaesia (12), Taiwan (11), Vietnam (10), Emiratele Arabe Unite (5), India (3), Filipine (3), Cambodia (1), Nepal (1) și Sri Lanka (1). Europa: Germania (12), Franța (6), Italia (2), Marea Britanie (2), Rusia (2), Belgia (1), Finlanda (1), Spania (1) și Suedia (1). America: Statele Unite (12), Canada (5). Oceania: Australia (14).

Recomandările OMS cu referire la călătoriile internaționale și prevenirea cazurilor de infecție cu Coronavirusul de tip nou în rândul populației vizează reducerea riscului de transmitere a infecțiilor respiratorii acute în timpul deplasării în sau din zonele afectate prin: evitarea călătoriilor în țările/regiunile unde circulă coronavirusul, decât doar dacă nu este o necesitate stringentă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram