Secretariatul Parlamentului a publicat un raport statistic privind activitatea deputaților în anul precedent. În total, în 2019, au fost prezentate în Parlament 1150 de inițiative legislative și au fost înregistrate 294 de proiecte noi.

Totuși, unii deputați sunt departe de a veni cu proiecte în Legislativ, ba mai mult, lipsesc de nenumărate ori nemotivat de la ședințe.

Potrivit statisticii, topul chiulangiilor este condus de fracțiunea Partidului Democrat. Deputații democrați au adunat în total, în perioada 21 martie-20 decembrie 2019, 311 absențe, dintre care 205 nemotivate. Alte 85 de absențe au fost în baza cererilor depuse de deputații PDM.

Democrații sunt urmați de fracțiunea Partidului Șor, care a acumulat 105 absențe, dintre care 82 nemotivate, dar acestea sunt în mare parte ale deputatului Ilan Șor care este fugar din luna iunie.

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate au totalizat cele mai puține absențe – 24, dar și fracțiunea este mult mai mică decât cea a socialiștilor sau democraților.

Cea mai productivă fracțiune anul trecut a fost PAS, care a înregistrat 70 de inițiative legislative noi – 38 în sesiunea de primăvară și 32 în cea de toamnă.

Socialiștii au înregistrat 53 de inițiative legislative, Platforma DA – 26, iar a doua ca mărime fracțiune parlamentară, cea a democraților – doar 21 de proiecte de legi.

Deputații Partidului Șor au propus 4 proiecte de legi, iar o inițiativă legislativă a fost înregistrată de un deputat independent.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!