Doi bărbați și o femeie din Chișinău au fost condamnați pe 4 februarie la pedepse mai aspre pentru păstrarea și vânzarea heroinei, în proporții deosebit de mari. Decizia a fost luată de către judecătorii Curții de Apel Chișinău. Magistrații au dispus executarea pedepsei de către membrii grupului criminal în penitenciar de tip închis.

Inculpații, pe parcursul a două luni ale anului 2015, au păstrat droguri destinate pentru vânzare. Substanțele narcotice erau distribuite în raza municipiului Chișinău, informează Procuratura Generală.

În 2017, judecătorii i-au condamnat pe indivizi doar la pedepse cu amendă și cu suspendare condiționată a pedepsei. După rejudecarea cauzei, un bărbat și o femeie, ambii de 40 de ani, au fost condamnați la a câte opt ani de închisoare.

Ei au fost lipsiți de dreptul de a practica activitate farmaceutică pentru o perioadă de trei ani, după executarea pedepsei.

În cazul celui de-al treilea membru al grupului criminal organizat, un bărbat de 49 de ani, acesta a fost condamnat la nouă ani închisoare, cu privarea dreptului de a practica activitate farmaceutică timp de patru ani.

Potrivit legii, această hotărâre poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!