/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Unu din opt cancere ar fi determinate de virusuri și ar putea fi prevenite cu un vaccin

missing
07 februarie 2020, ora 11:33

Un nou studiu efectuat la University of East Anglia de o echipă internațională de cercetători arată că unu din opt cazuri de cancer ar avea cauze virale și ar putea fi, prin urmare, prevenit cu un vaccin.

Oamenii de știință au analizat probe prelevate din 2.600 de tumori prezente în 38 de tipuri de cancer; în 13% dintre acestea au găsit urme de virusuri, dar și posibile cauze ale transformării celulelor normale în celule canceroase.

Sunt cazuri, au dezvăluit cercetătorii, când virusul pătrunde în codul genetic al pacientului și împiedică celulele să repare “stricăciunile” din ADN – așa apar mutațiile. Până acum, se știa că anumite tipuri de cancer sunt declanșate de virusuri – cancerul cervical, de exemplu, pentru care se face vinovat HVP (papilomavirusul uman). Însă nu se știa cât de multe cancere pot avea cauze virale, scrie libertatea.ro.

În cadrul noii cercetări, au fost găsite virusuri în cancerele localizate la cap/creier, tiroidă, măduva spinării, oase, piele, ganglioni limfatici, gât, esofag, sâni, ficat, pancreas, stomac, rinichi, vezica urinară, vezica biliară, plămâni, col uterin, ovare, colon și prostată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram