Un nou studiu efectuat la University of East Anglia de o echipă internațională de cercetători arată că unu din opt cazuri de cancer ar avea cauze virale și ar putea fi, prin urmare, prevenit cu un vaccin.

Oamenii de știință au analizat probe prelevate din 2.600 de tumori prezente în 38 de tipuri de cancer; în 13% dintre acestea au găsit urme de virusuri, dar și posibile cauze ale transformării celulelor normale în celule canceroase.

Sunt cazuri, au dezvăluit cercetătorii, când virusul pătrunde în codul genetic al pacientului și împiedică celulele să repare “stricăciunile” din ADN – așa apar mutațiile. Până acum, se știa că anumite tipuri de cancer sunt declanșate de virusuri – cancerul cervical, de exemplu, pentru care se face vinovat HVP (papilomavirusul uman). Însă nu se știa cât de multe cancere pot avea cauze virale, scrie libertatea.ro.

În cadrul noii cercetări, au fost găsite virusuri în cancerele localizate la cap/creier, tiroidă, măduva spinării, oase, piele, ganglioni limfatici, gât, esofag, sâni, ficat, pancreas, stomac, rinichi, vezica urinară, vezica biliară, plămâni, col uterin, ovare, colon și prostată.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!