„Eu nu voi veni niciodată cu un aviz pozitiv la inițiative de diminuare a salariilor, indiferent ale cui sunt”, cu un astfel de comentariu a venit astăzi premierul Ion Chicu, după ce deputații socialiști au anunțat că vor cere Guvernului să modifice Legea bugetului, astfel încât aleșii poporului să nu mai beneficieze de un salariu majorat, asta după ce anterior, tot ei au votat pentru ca salariile deputaților să fie mai mari.

„Dacă vă referiți concret la deputați, tot timpul și peste tot salariile sunt fie echivalente cu ale miniștrilor, fie mai mari. La noi a fost un decalaj mare, instituit apropo în decembrie 2018, când deputaților li s-a stabilit un salariu mult mai mic decât miniștrilor. Eu cred că aceasta a fost o restabilire a echității”, a declarat prim-ministrul.

Ieri, după ce au votat împreună cu PDM amendamentul propus de democratul Vladimir Cebotari la Legea bugetului, datorită căruia salariile deputaților au crescut cu patru mii de lei, socialiștii au anunțat că vor înregistra o inițiativă prin care vor cere Guvernului să anuleze prevederile care vizează lefurile deputaților.

Opinia publică a fost scandalizată ieri după ce deputatul PAS Dumitru Alaiba a anunțat că salariile legislatorilor au fost majorate cu patru mii de lei și aceștia ridică peste 18 mii de lei pe lună.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!