/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Deputații au revenit din concediu. Unii au recunoscut că nu prea au dus dorul colegilor din alte fracțiuni

missing
07 februarie 2020, ora 08:31

Proaspăt reveniți din concedii, deputații încep, cu forțe noi, sesiunea de primăvară-vară. La prima ședință plenară, ce a avut loc astăzi, aleșii poporului s-au grăbit să propună zeci de amendamente, cum ar fi audierea ministrului Economiei sau noi propuneri despre furtul miliardului și privatizarea aeroportului. Totuși, unii deputați au recunoscut că nu prea au dus dorul colegilor din alte fracțiuni.

Cu forțe proaspete, venim să lucrăm pentru oameni”, Radu Marian, deputat PAS.

Unii deputați au reușit să meargă și în vacanțe.

Da, am fost în vacanță împreună cu familia, nimic ieșit din comun. V-a ajuns salariu de deputat pentru vacanță? La mulți ani!”, Pavel Filip, deputat PD.

Am fost la munte câteva zile în România. Cât a costat nu îmi aduc aminte”, Sergiu Litvinenco, deputat PAS.

Am fost cu nepoții. Bunelul a achitat pentru toți nepoții? Ultimii trei ani nu am putut să plec am avut probleme medicale”, Dumitru Diacov, deputat PD.

Pe holuri, am surprins parlamentari care se lăudau cu fotografii, cel mai probabil făcute în perioada concediilor. Iar alții a recunoscut că nu prea au dus dorul colegilor.

V-a fost dor de legislativ? Nu pot să spun că mi-a fost dor”, Dumitru Alaiba, deputat PAS.

De la prima ședință din această sesiune, au lipsit mai mulți deputați. Nu era nici fostul primar de Orhei, Ilan Șor, căutat în toată lumea de INTERPOL. Am încercat să aflăm de la colegii de fracțiune când liderul partidului are de gând să se prezinte la sesiunea primăvară-vară.

„Văd ca aveți 3 telefoane. Am avut și mai multe. Dvs nu ați observat. Cu care vorbiți cu domnul Șor, roșu negru? Dvs tot vreti să vorbiți cu domnul Sor? Da, ne-am dori. Dumnealui ce face? Unde este? Totul este bine la domnul Sor si va trasmite salutari calde și succese în noua sesiune”, Marina Tauber, deputată Partidul Șor.

Următoarea sedință a Parlamentului va fi pe 13 februarie. Deputații s-au grăbit să propună zeci de amendamente, printre care audierea ministrului Economiei, din cauza scumpirilor carburanților, sau noi propuneri despre furtul miliardului și privatizarea aeroportului.

 

Reporter: Natalia GHEȚU

Imagini: Sergiu CIUBARĂ

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram