La prima vedere par inofensive și atrag o mulțime de oameni, de toate vârstele. Însă, terenurile sportive, amenajate în aer liber, ar putea deveni un adevărat pericol. Un copil trăiește pe propria-i piele ce înseamnă distracția la aceste aparate de forță. Băiatul a rămas fără un deget, după ce s-a rănit la terenul din curtea blocului. Compania care a instalat aparatele spune că acestea pot fi folosite doar de cei care au 16 ani și mai mult. Însă, nu a găsti nicăieri afișată această restricție.

Mama băiatului de șase ani povestește că acesta a mers la o plimbare obișnuită cu bunicul prin sectorul Ciocana. Distracția însă s-a transformat într-un adevărat coșmar.

VICTORIA PĂDURARI, MAMĂ: „El a încercat să coboare de pe aparat, dar degetul a fost prins sub scaun. Patru zile a stat în reanimare, sub picurătoare. Pe data de 30 ne-au făcut intervenția și au amputat degetul”.

Mai târziu, femeia a scris plângeri la pretura sectorului Ciocana și la poliție. Pentru a-și face dreptate, a solicitat certificatele de calitate și de siguranță. Așa, s-a aflat că, potrivit proiectului, aparatul respectiv nici nu avea ce căuta pe terenul lor. Astăzi, Victoria a mers și la compania care l-a instalat, iar acolo responsabilii au confirmat că instalațiile diferă.

VICTORIA PĂDURARI, MAMĂ: „Mi-au dat certificate de calitate pentru toate aparatele, în afară de acesta. Când îi întreb unde este, nu îl pot găsi”.

„Desigur că nu este acolo. Ei știu că acest aparat de forță are probleme și răspunde de el Direcția Municipală”.

Și o altă mamă, care locuiește în aceeași curte, spune că cei mici se aleg, deseori, cu traume la terenul sportiv.

„Copilul meu a suferit odată acolo. Vedeți acolo este o roată. A învârtit-o și roata l-a lovit peste cap foarte tare”.

Părinții sunt revoltați că pe teren nu există un panou de avertizare sau instrucțiuni. De cealaltă parte, directorul companiei afirmă că nu a fost obligat să o facă, pentru că locul este destinat adulților. Totuși, acest lucru nu este specificat nicăieri.

ILIE MUNTEAN, DIRECTORUL COMPANIEI: „Se așează cineva matur acolo să-și ridice greutatea lui și nu își fărâmă nimic. E vinovat părintele și nimeni altcineva”.

Funcționarii de la direcția locativ-comunală a primăriei cred că astfel de panouri de avertizare ar știrbi din peisaj.

ANDREI VOLOȘCIUC, ȘEF SECȚIE SPAȚII VERZI ȘI ZONE DE AGREMENT: „Dacă începem să instalăm panouri pentru tot ce trebuie exploatat de maturi în oraș, atunci transformăm orașul în ce?”.

Acum mama copilului spune că solicita instalarea unui gard, care ar proteja copiii mici să intre pe teritoriul terenului sportiv, iar în caz contrar, va ataca compania în judecată pentru vătămare corporală gravă.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!