/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Veteranii Războiului de pe Nistru, indignați de declarația lui Ciocoi: Ne înjosește...trebuie să-și ceară scuze

missing
07 februarie 2020, ora 11:52

Veteranii, care au luptat în anul 1992 în războiului de pe Nistru s-au arătat indignați de recenta declarație a ministrului Afacerilor Externe, precum că Federația Rusă a intervenit în război pentru a opri vărsările de sânge.

Veteranii au calificat afirmația lui Aureliu Ciocoi drept una josnică. Potrivit lor, dacă aceasta avea să-și permită un ministru dintr-un stat european, cazul avea să se termine cu deschiderea unui dosar penal și pușcărie.

„Ministrul în tranșee cu noi nu a stat. Declarațiile funcționarilor, precum că e vinovat Chișinăul de declanșarea conflictului, dă dovadă că nu-și dau seama ce vorbesc.

Funcționarii scuipă în memoria veteranilor care au decedat, a mamelor văduve și a soțiilor. Trebuie să-și ceară scuze de la veterani. Nu pot înțelege cum poți să arunci o astfel de învinuire ostașilor care au apărat țara. Într-un stat european, avea de mult să fie cu dosar penal, în pușcărie”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă unul dintre veterani.

De asemenea, veteranii s-au adresat și ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi. „Noi avem deținuți politici din rândul veteranilor și cerem să fie eliberați necondiționat”, a spus unul dintre veteranii de război.

Veteranii războiului de pe Nistru se vor convoca mâine în Piața Marei Adunări Naționale (PNAM) pentru a cere facilități de la autorități.

Conflictul armat de pe Nistru s-a produs în primăvara anului 1992. Acesta a durat câteva luni, până în vara aceluiași an. În luna iulie 1992, Republica Moldova a semnat cu Federația Rusă un acord de reglementare pașnică a conflictului.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram