Preşedintele SUA Donald Trump a demis doi înalţi oficiali care au depus mărturie în procesul vizând demiterea sa, conform news.ro.

Ambasadorul SUA la UE Gordon Sondland a declarat că i s-a transmis că preşedintele intenţionează să-l recheme de la post, decizia fiind cu efect imediat.

Cu câteva ore mai devreme, locotenent – colonel Alexander Vindman, un expert de top în Ucraina a fost dat afară de la Casa Albă.

Demersul lui Trump are loc la 48 de ore după ce Senatul dominat de republicani l-a achitat în ceea ce priveşte cele două acuzaţii pentru care Camera Reprezentanţilor a cerut demiterea sa, principala acuzaţie fiind că a exercitat presiuni asupra Ucrainei în vederea deschiderii unei anchete cu privire la Joe Biden, potenţialul său rival în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!