Psoriazisul la copii. O simplă înţepătură de insectă, o infecţie, o boală a copilăriei sau stresul sunt factori care pot declanşa un puseu de psoriazis dacă există deja o predispoziţie genetică.

Pediatra Dorina Agachi își spun ce trebuie să știi despre psoriazisul la copii.

„Psoriazisul mai mul ține de o problemă dermatologică și cunoaștem că psoriazisul ajunge să fie o problemă destul de serioasă. Copilul dacă are problema deja a psoriazisului paraziții vor fi cei care îi vor acutiza tabloul și va trebui să tratăm paraziții pentru a micșora acest substrat care va acutiza aceste plăci de formare de pe suprafața pielii. Psoriazisul trebuie să fie strict sub supravegherea dermatologului și la oricare acutizare să primească tartamentul corespunzător, cu tot ce se numește „programul expunerii la soare”. În primul rând trebuie educat pacientul și familia”, a explicat medicul la emisiunea „Iubește Viața” de la TV8 cu Tatiana Granciuc.

Părinții sunt atenționanți să se adreseze la medicul dermatolog și la pediatru pentru investigațiile necesare copilului.

Medlife.ro scrie că psoriazisul poate debuta la orice varstă, din copilărie și până la o vârstă înaintată. Există, totuși, perioade în care psoriazisul este mai probabil să se declanșeze. Majoritatea oamenilor observă primele semne între 15 și 30 de ani. Aproximativ 75% dintre cei afectați au dezvoltat afecțiunea înainte să implinească 40 de ani. O mare parte dintre ceilalti 25% se confruntă cu declanșarea psoriazisului când se află la o vârstă cuprinsă între 50 si 60 de ani.

Deoarece psoriazisul este o condiție pe viață, este important ca cei afectați să adopte un rol activ în gestionarea sa. Informarea și vizitele la dermatolog pentru a discuta opțiunile de tratament, precum și dezvoltarea unui stil de viață sănătos îi poate ajuta pe cei ce au psoriazis.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!