/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

136 de obiecte explozive din al Doilea Război Mondial, descoperite la Căușeni. Munițiile urmează a fi distruse

missing
09 februarie 2020, ora 16:40

Un arsenal de 136 de obiecte explozive din al Doilea Război Mondial au fost neutralizate de militarii Batalionului de Geniu „Codru” al Armatei Naționale. Acestea fuseseră descoperite în apropiere de satul Plop Știubei, din raionul Căușeni. 

Geniștii au intervenit la solicitarea autorităților locale. În urma cercetării solului, militarii au identificat proiectile de artilerie, bombe de aruncător şi mine antipersonal.

Toate muniţiile au fost transportate la Centrul de instruire al Armatei Naţionale, pentru a fi distruse în condiţii de maximă securitate.

De la începutul acestui an, geniştii militari au participat la șase misiuni de deminare, în cadrul cărora au lichidat 141 de obiecte explozive de diferite tipuri şi calibru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram