Un arsenal de 136 de obiecte explozive din al Doilea Război Mondial au fost neutralizate de militarii Batalionului de Geniu „Codru” al Armatei Naționale. Acestea fuseseră descoperite în apropiere de satul Plop Știubei, din raionul Căușeni. 

Geniștii au intervenit la solicitarea autorităților locale. În urma cercetării solului, militarii au identificat proiectile de artilerie, bombe de aruncător şi mine antipersonal.

Toate muniţiile au fost transportate la Centrul de instruire al Armatei Naţionale, pentru a fi distruse în condiţii de maximă securitate.

De la începutul acestui an, geniştii militari au participat la șase misiuni de deminare, în cadrul cărora au lichidat 141 de obiecte explozive de diferite tipuri şi calibru.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!