/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Peste 192 de mii de țigarete, ascunse într-un microbuz, descoperite la vama Leușeni. Urmau să fie vândute pe piața neagră din UE

missing
09 februarie 2020, ora 15:03

Peste 192 de mii de țigarete cu timbre de acciz ale Belarusului, ascunse într-o mașină înmatriculată în Ungaria, au fost descoperite de angajații postului vamal Leușeni. Produsele de tutungerie urmau să fie comercializate ilegal în spațiul UE.

Cazul a fost înregistrat în seara zilei de 6 februarie, la ieșirea din țară. La volanul mașinii de model Mercedes – Benz Sprinter se afla un cetățean al Ucrainei. În baza analizei de risc, vameșii au redirecționat automobilul spre scanare. Astfel, aceștia au constatat că în tavanul și pereții laterali ai compartimentului marfar al microbuzului erau ascunse țigaretele. Bărbatul ucrainean le-a recunoscut vameșilor că intenționa să vândă produsele pe piața neagră a UE.

Atât țigaretele, cât și mijlocul de transport au fost ridicate în vederea confiscării. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și aplicarea sancțiunilor prevcăzute de lege.

De la începutul săptămânii, Serviciul Vamal a contracarat nouă tentative de trafic ilicit cu țigarete și produse conexe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram