Peste 192 de mii de țigarete cu timbre de acciz ale Belarusului, ascunse într-o mașină înmatriculată în Ungaria, au fost descoperite de angajații postului vamal Leușeni. Produsele de tutungerie urmau să fie comercializate ilegal în spațiul UE.

Cazul a fost înregistrat în seara zilei de 6 februarie, la ieșirea din țară. La volanul mașinii de model Mercedes – Benz Sprinter se afla un cetățean al Ucrainei. În baza analizei de risc, vameșii au redirecționat automobilul spre scanare. Astfel, aceștia au constatat că în tavanul și pereții laterali ai compartimentului marfar al microbuzului erau ascunse țigaretele. Bărbatul ucrainean le-a recunoscut vameșilor că intenționa să vândă produsele pe piața neagră a UE.

Atât țigaretele, cât și mijlocul de transport au fost ridicate în vederea confiscării. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și aplicarea sancțiunilor prevcăzute de lege.

De la începutul săptămânii, Serviciul Vamal a contracarat nouă tentative de trafic ilicit cu țigarete și produse conexe.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!