Bloggerul Imran Aliev, în vârstă de 44 de ani, cunoscut pentru criticile la adresa președintelui rus Vladimir Putin și liderul cecen Ramzan Kadyrov, a fost găsit cu gâtul tăiat într-o cameră de hotel, scrie Mediafax.

Imran Aliev a fost găsit mort în camera sa de hotel, fiind înjunghiat de mai multe ori în zona pieptului ți având gâtul tăiat. Poliția suspectează că ar fi o crimă de interes politic.

Bărbatul lucra sub pseudonimul Manur Stariy. Acesta scria articole pe blogul său și posta înregistrări video pe rețelele de socializare în care îl critica dur pe Vladimir Putin și pe politicianul Ramzan Kadyrov.

Aliev s-a stabilit inițial în Belgia după ce fugise din Cecenia, unde Guvernul sprijinit de Putin fusese acuzat de ucidere și torturare a zeci de oameni.

Trupul neînsuflețit al lui Aliev a fost găsit de managerul hotelului Coq Hardi, din Franța.

Imran Aliev plecase din Belgia, unde se afla sub protecția poliției, în orașul Lille alături de un prieten cecen. Persoana care îl însoțea pe Aliev este dată dispărută. Bărbatul i-a spus soției și celor patru copii că trebuie să plece în Lille în interes de serviciu.

Potrivit oficialilor francezi, Imran Aliev primise mai multe amenințări din partea Rusiei și Ceceniei, din cauza articolelor sale.

Având în vedere contextul, luăm în considerare posibilitatea unei crime comise de serviciile secrete de stat”, au declarat autoritățile.

Din ianuarie 2009, 13 persoane care criticau guvernul rus au fost ucise în Rusia sau în străinătate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!