/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Critic declarat al lui Vladimir Putin, găsit ucis cu sânge rece într-o cameră de hotel

missing
10 februarie 2020, ora 15:10

Bloggerul Imran Aliev, în vârstă de 44 de ani, cunoscut pentru criticile la adresa președintelui rus Vladimir Putin și liderul cecen Ramzan Kadyrov, a fost găsit cu gâtul tăiat într-o cameră de hotel, scrie Mediafax.

Imran Aliev a fost găsit mort în camera sa de hotel, fiind înjunghiat de mai multe ori în zona pieptului ți având gâtul tăiat. Poliția suspectează că ar fi o crimă de interes politic.

Bărbatul lucra sub pseudonimul Manur Stariy. Acesta scria articole pe blogul său și posta înregistrări video pe rețelele de socializare în care îl critica dur pe Vladimir Putin și pe politicianul Ramzan Kadyrov.

Aliev s-a stabilit inițial în Belgia după ce fugise din Cecenia, unde Guvernul sprijinit de Putin fusese acuzat de ucidere și torturare a zeci de oameni.

Trupul neînsuflețit al lui Aliev a fost găsit de managerul hotelului Coq Hardi, din Franța.

Imran Aliev plecase din Belgia, unde se afla sub protecția poliției, în orașul Lille alături de un prieten cecen. Persoana care îl însoțea pe Aliev este dată dispărută. Bărbatul i-a spus soției și celor patru copii că trebuie să plece în Lille în interes de serviciu.

Potrivit oficialilor francezi, Imran Aliev primise mai multe amenințări din partea Rusiei și Ceceniei, din cauza articolelor sale.

Având în vedere contextul, luăm în considerare posibilitatea unei crime comise de serviciile secrete de stat”, au declarat autoritățile.

Din ianuarie 2009, 13 persoane care criticau guvernul rus au fost ucise în Rusia sau în străinătate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram