Șefa-adjunctă a Direcției municipale Sănătate, Viorica Baltă, a anunțat la ședința operativă de astăzi a Primăriei  că un copil de la grădinița numărul 203 din Ghidighici ar suferi de tuberculoză. Baltă nu a oferit însă detalii legate de acest caz și nici despre măsurile luate de administrația grădiniței pentru a evita alte îmbolnăviri.

„Un caz de tuberculoză la grădinița 203, un copil”, a subliniat Viorica Baltă în timp ce prezenta raportul săptămânal privind situația epidemiologică.

Am încercat să aflăm detalii de la administrația grădiniței 203 de la Ghidighici. Am reușit să vorbim cu asistenta medicală a instituției de învățământ preșcolar, care a negat informația.

„Nu este caz confirmat de tuberculoză. Copilul e sănătos. Ambii părinți suferă de tuberculoză, iar fetița a fost luată în evidența medicilor pentru investigații, care nu au confirmat însă prezența bolii”, a declarat pentru TV8.md Anghelina Panainte, asistentă medicală la grădinița nr.203 de la Ghidighici.

Potrivit Vioricăi Baltă, săptămâna trecută a fost înregistrat, de asemenea, un caz de rujeolă la un copil de 8 ani, care își face studiile la o școală privată din capitală, care ar activa fără autorizație sanitară de funcționare, iar mai mulți copii sunt nevaccinați. Elevul care s-a îmbolnăvit de rujeolă era vaccinat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!