/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Direcția Sănătate anunță despre un caz de tuberculoză la o grădiniță. Ce spun reprezentanții instituției de învățământ

10 februarie 2020, ora 13:55

Șefa-adjunctă a Direcției municipale Sănătate, Viorica Baltă, a anunțat la ședința operativă de astăzi a Primăriei  că un copil de la grădinița numărul 203 din Ghidighici ar suferi de tuberculoză. Baltă nu a oferit însă detalii legate de acest caz și nici despre măsurile luate de administrația grădiniței pentru a evita alte îmbolnăviri.

„Un caz de tuberculoză la grădinița 203, un copil”, a subliniat Viorica Baltă în timp ce prezenta raportul săptămânal privind situația epidemiologică.

Am încercat să aflăm detalii de la administrația grădiniței 203 de la Ghidighici. Am reușit să vorbim cu asistenta medicală a instituției de învățământ preșcolar, care a negat informația.

„Nu este caz confirmat de tuberculoză. Copilul e sănătos. Ambii părinți suferă de tuberculoză, iar fetița a fost luată în evidența medicilor pentru investigații, care nu au confirmat însă prezența bolii”, a declarat pentru TV8.md Anghelina Panainte, asistentă medicală la grădinița nr.203 de la Ghidighici.

Potrivit Vioricăi Baltă, săptămâna trecută a fost înregistrat, de asemenea, un caz de rujeolă la un copil de 8 ani, care își face studiile la o școală privată din capitală, care ar activa fără autorizație sanitară de funcționare, iar mai mulți copii sunt nevaccinați. Elevul care s-a îmbolnăvit de rujeolă era vaccinat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram