/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Direcțiile de educație din Chișinău ar putea să nu mai organizeze licitații pentru achiziționarea produselor alimentare

missing
10 februarie 2020, ora 13:14

Direcțiile de educație din Chișinău ar putea să nu mai organizeze licitații pentru cumpărarea produselor alimentare în grădinițe. Autoritățile municipale urmează să identifice un alt responsabil de acest lucru.

Anunțul a fost făcut la ședința operativă de astăzi a Primăriei capitalei, de viceprimarul Angela Cutasevici.

„Ne dorim să externalizăm acest proces”, a menționat Cutasevici.

„Intenția noastră ar fi să delegăm această sarcină unei alte instituții. Considerăm că direcțiile de educație trebuie să se ocupe de educație și nu de achiziții”, a adăugat primarul Ion Ceban, fără a oferi însă și alte detalii.

În ultimele luni, s-au înregistrat mai multe incidente legate de procesele de achiziții a produselor alimentare în grădinițe și școli. Pentru alimentația copiilor s-au cumpărat legume mucegăite sau stricate, carne sau pește vechi sau cu paraziți.

Pentru alimentația unui copil de la grădiniță, pe zi, sunt alocați 31,65 lei. Dintre aceștia, 19,10 lei sunt alocați din bugetul de stat, 3 lei din bugetul municipal și 9,55 lei din „resurse colectate de autorități/instituții bugetare”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram