Direcțiile de educație din Chișinău ar putea să nu mai organizeze licitații pentru cumpărarea produselor alimentare în grădinițe. Autoritățile municipale urmează să identifice un alt responsabil de acest lucru.

Anunțul a fost făcut la ședința operativă de astăzi a Primăriei capitalei, de viceprimarul Angela Cutasevici.

„Ne dorim să externalizăm acest proces”, a menționat Cutasevici.

„Intenția noastră ar fi să delegăm această sarcină unei alte instituții. Considerăm că direcțiile de educație trebuie să se ocupe de educație și nu de achiziții”, a adăugat primarul Ion Ceban, fără a oferi însă și alte detalii.

În ultimele luni, s-au înregistrat mai multe incidente legate de procesele de achiziții a produselor alimentare în grădinițe și școli. Pentru alimentația copiilor s-au cumpărat legume mucegăite sau stricate, carne sau pește vechi sau cu paraziți.

Pentru alimentația unui copil de la grădiniță, pe zi, sunt alocați 31,65 lei. Dintre aceștia, 19,10 lei sunt alocați din bugetul de stat, 3 lei din bugetul municipal și 9,55 lei din „resurse colectate de autorități/instituții bugetare”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!