Unul dintre conducătorii companiei de construcţii „Glorinal” a fost reţinut de ofiţerii Centrului Național Anticorupție (CNA) şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Acesta este bănuit că ar fi pretins 1 500 de euro de la un bărbat pentru a-i rezolva o problemă legată de darea în exploatare a unui bloc locativ.

Omul de afaceri a spus că are influenţă asupra responsabililor din cadrul Agenţiei pentru Supraveghere Tehnică şi îi poate determina să urgenteze recepţionarea lucrărilor efectuate la blocul din strada Mihail Sadoveanu 15/1. Lucrările  sunt finalizate, dar au fost depistate numeroase încălcări și autoritățile au refuzat să elibereze actele de recepție finală a clădirii.

Pentru serviciile sale, directorul „Glorinal” ar fi pretins de la denunţător 1 500 de euro. Fiind audiat de procurori, acesta şi-a recunoscut vina pe deplin și a fost pus sub învinuire, dar este cercetat în libertate. Bărbatul a fost obligat să nu părăsească ţara şi trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală în caz de necesitate.

Oamenii legii au inițiat o cauză penală pentru trafic de influenţă, iar dacă va fi găsit vinovat, omul de afaceri riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!