Unul dintre conducătorii companiei de construcţii „Glorinal” a fost reţinut de ofiţerii Centrului Național Anticorupție (CNA) şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Acesta este bănuit că ar fi pretins 1 500 de euro de la un bărbat pentru a-i rezolva o problemă legată de darea în exploatare a unui bloc locativ.

Omul de afaceri a spus că are influenţă asupra responsabililor din cadrul Agenţiei pentru Supraveghere Tehnică şi îi poate determina să urgenteze recepţionarea lucrărilor efectuate la blocul din strada Mihail Sadoveanu 15/1. Lucrările  sunt finalizate, dar au fost depistate numeroase încălcări și autoritățile au refuzat să elibereze actele de recepție finală a clădirii.

Pentru serviciile sale, directorul „Glorinal” ar fi pretins de la denunţător 1 500 de euro. Fiind audiat de procurori, acesta şi-a recunoscut vina pe deplin și a fost pus sub învinuire, dar este cercetat în libertate. Bărbatul a fost obligat să nu părăsească ţara şi trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală în caz de necesitate.

Oamenii legii au inițiat o cauză penală pentru trafic de influenţă, iar dacă va fi găsit vinovat, omul de afaceri riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!