/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Dosarul fraudei bancare! Un nou sechestru pe firme, mașini și terenuri cu o valoare de 70 de milioane de lei

10 februarie 2020, ora 14:02

Bunuri în valoare de 70 de milioane de lei au ajuns săptămâna trecută sub sechestrul procurorilor în dosarul fraudei bancare. Anunțul a fost făcut de Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul Centrului Național Anticrorupție.

ARBI a sechestrat patru mașini în valoare de 600 mii lei, terenuri în valoare de 45,5 milioane lei și capitaluri sociale în cadrul unor companii în valoare de 23,5 milioane lei.

Săptămâna trecută, ARBI a prezentat informaţii reprezentanților Direcției afaceri economice și financiare din cadrul Comisiei Europene, care au fost într-o vizită de lucru la Chișinău, despre activităţile desfăşurate pentru recuperarea banilor sustrași din „Banca de Economii”, „Banca Socială” și „Unibank”.

Oamenii legii au anunțat că au desfășurat investigații financiare paralele în baza a 8 delegații ale procurorilor în privința a 38 de persoane fizice și 7 companii, iar ca rezultat au identificat și au aplicat sechestru pe bunuri în valoare totală de 1,4 miliarde de lei.

ARBI a expediat solicitări în 36 de jurisdicții (Europol) și 47 jurisdicții (Interpol) și au primit deja răspunsuri de la 64 de state în cadrul dosarelor initiate pentru frauda bancară.

Oamenii legii au primit informații din 64 de state în cazul „fraudei bancare”. Sechestru pe bunuri de 1,4 miliarde de lei

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram