Bunuri în valoare de 70 de milioane de lei au ajuns săptămâna trecută sub sechestrul procurorilor în dosarul fraudei bancare. Anunțul a fost făcut de Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul Centrului Național Anticrorupție.

ARBI a sechestrat patru mașini în valoare de 600 mii lei, terenuri în valoare de 45,5 milioane lei și capitaluri sociale în cadrul unor companii în valoare de 23,5 milioane lei.

Săptămâna trecută, ARBI a prezentat informaţii reprezentanților Direcției afaceri economice și financiare din cadrul Comisiei Europene, care au fost într-o vizită de lucru la Chișinău, despre activităţile desfăşurate pentru recuperarea banilor sustrași din „Banca de Economii”, „Banca Socială” și „Unibank”.

Oamenii legii au anunțat că au desfășurat investigații financiare paralele în baza a 8 delegații ale procurorilor în privința a 38 de persoane fizice și 7 companii, iar ca rezultat au identificat și au aplicat sechestru pe bunuri în valoare totală de 1,4 miliarde de lei.

ARBI a expediat solicitări în 36 de jurisdicții (Europol) și 47 jurisdicții (Interpol) și au primit deja răspunsuri de la 64 de state în cadrul dosarelor initiate pentru frauda bancară.

Oamenii legii au primit informații din 64 de state în cazul „fraudei bancare”. Sechestru pe bunuri de 1,4 miliarde de lei

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!