Un copac de mari dimensiuni s-a prăbușit peste biserica care se construia pe teritoriul grădiniței nr. 150 din sectorul Râșcani.

Imaginea a fost publicată astăzi, de un internaut pe o rețea socială. În dreptul fotografiilor acesta a scris: „Dumnezeu nu bate cu bățu”.

Amintim că scandalul legat de construcția din curtea grădiniței 150 s-a iscat după ce mai mulți părinți au scris despre acest caz pe o rețea socială, indignați că pe teritoriu activează o biserică. În urma acestui caz, construcția urma să fie demolată, după ce o dispoziție în acest sens a fost semnată la 1 octombrie 2018, pe atunci, de către primarul interimar Ruslan Codreanu.

Directoarea grădiniței spunea că, de fapt, acolo se ridică un centru moral-spiritual, și nu o biserică. Totuși, un grup de persoane, membri ai grupului online Părinți Solidari, au mers într-o zi pentru a se convinge că acolo au loc lecții pentru copii, însă au surprins momentul când enoriașii părăseau biserica, după o slujbă.

Construcția bisericii așa și nu a mai fost totuși demolată. Pretorul sectorului Râșcani Vlad Melnic a spus pentru tv8.md că reprezentanții Primăriei Chișinău au expediat Procuraturii Generale pachetul de documente pentru a fi examinate legalitatea acestora.

În capitală sunt cel puțin zece biserici ridicate pe teritoriile grădinițelor și ale școlilor.

Foto: Vladimir Danila

Foto: Vladimir Danila

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!