/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ Un copac a căzut peste biserică care se construia în curtea unei grădinițe. „Dumnezeu nu bate cu bățu”

10 februarie 2020, ora 17:21

Un copac de mari dimensiuni s-a prăbușit peste biserica care se construia pe teritoriul grădiniței nr. 150 din sectorul Râșcani.

Imaginea a fost publicată astăzi, de un internaut pe o rețea socială. În dreptul fotografiilor acesta a scris: „Dumnezeu nu bate cu bățu”.

Amintim că scandalul legat de construcția din curtea grădiniței 150 s-a iscat după ce mai mulți părinți au scris despre acest caz pe o rețea socială, indignați că pe teritoriu activează o biserică. În urma acestui caz, construcția urma să fie demolată, după ce o dispoziție în acest sens a fost semnată la 1 octombrie 2018, pe atunci, de către primarul interimar Ruslan Codreanu.

Directoarea grădiniței spunea că, de fapt, acolo se ridică un centru moral-spiritual, și nu o biserică. Totuși, un grup de persoane, membri ai grupului online Părinți Solidari, au mers într-o zi pentru a se convinge că acolo au loc lecții pentru copii, însă au surprins momentul când enoriașii părăseau biserica, după o slujbă.

Construcția bisericii așa și nu a mai fost totuși demolată. Pretorul sectorului Râșcani Vlad Melnic a spus pentru tv8.md că reprezentanții Primăriei Chișinău au expediat Procuraturii Generale pachetul de documente pentru a fi examinate legalitatea acestora.

În capitală sunt cel puțin zece biserici ridicate pe teritoriile grădinițelor și ale școlilor.

Foto: Vladimir Danila

Foto: Vladimir Danila

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram