Declarația ministrului de Externe Aureliu Ciocoi, precum că Federația Rusă a intervenit în războiul de pe Nistru pentru a opri vărsările de sânge, a fost interpretată greșit, spune președintele Igor Dodon, sărind astfel în apărarea ministrului.

„Din câte am înțeles, dumnealui s-a referit la misiunea de pacificare. S-a interpretat greșit”, a comentat șeful statului.

Un grup de veterani ai războiului de pe Nistru au protestat sâmbătă în fața Guvernului, iar în această dimineață au venit în fața Ministerului de Externe și au cerut demisia ministrului Aureliu Ciocoi, după declarația „josnică” pe care a făcut-o și prin care „a scuipat în memoria veteranilor care au decedat, a văduvelor și a mamelor”, au spus oamenii.

Eu știu că ei au ridicat la protest și multe probleme sociale. Din revendicările veteranilor, trei sau patru Guvernul a decis să le accepte. Este vorba despre polița medicală gratuită pentru veteranii neangajați în câmpul muncii, un suport financiar pentru văduve și altele”, a spus Igor Dodon.

Amintim că demisia ministrului Aureliu Ciocoi a fost cerută și de Platforma Demnitate și Adevăr și de Mișcarea Politică UNIREA.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!