/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Țările în care te costă cel mai scump să trăiești. Ce loc ocupă Moldova într-un clasament CEOWORLD Magazine

missing
10 februarie 2020, ora 08:35

Elveția este oficial cea mai scumpă țară în care să trăiești, potrivit unui raport CEOWORLD Magazine. Podiumul este completat de Islanda și Japonia. Majoritatea statelor din fruntea clasamentului sunt din Europa. Moldova se află pe locul 105 din 132 de state incluse în acest top, fiind una din cele mai ieftine țări în care să trăiești. 

Pentru a realiza clasamentul celor mai scumpe sau mai ieftine țări în care poți să locuiești, cei de la CEOWORLD Magazine au colectat date care vizează prețurile la produsele alimentare, cele de la transport, facturile la utilități și internet, prețurile la chirie, dar și taxele pe care trebuie să le plătească cetățenii.

Datele colectate sunt compilate într-un indice, având ca reper orașul New York, cu un scor de 100 de puncte.

Astfel, o țară cu un scor mai mare de 100 este mai scumpă decât orașul american New York, iar cele cu un indice sub 100 sunt mai ieftine.

Republica Moldova se află pe locul 105 în acest clasament, având un indice de 33,7 puncte.

România ocupă poziția 99 în clasamentul realizat de CEOWORLD Magazine, iar Rusia e pe locul 82.

SUA sunt pe locul 20, Marea Britanie pe 27, iar Arabia Saudită pe locul 57.

Clasamentul este încheiat de Pakistan, Afganistan și India, acestea fiind țările în care te costă cel mai ieftin să trăiești.

Vezi întregul clasament, în LINK.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram