Veteranii războiului de pe Nistru nu renunță! După ce în ultimele zile au cerut din PMAN și din fața sediului Ministerului de Externe de la Chișinău, demisia lui Aureliu Ciocoi, astăzi au anunțat că intenționează să îl dea în judecată după ce acesta a spus recent că Federația Rusă a intervenit în războiul de pe Nistru pentru a opri vărsările de sânge.

Potrivit veteranilor, Aureliu Ciocoi ar acționa în baza unor indicații venite de la Moscova, dar și de la „troica”, care face ședințe în fiecare zi de luni la Reședința de Stat (n.r. președintele Igor Dodon, premierul Ion Chicu și președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi).

„Acest Ciocoi este un slugoi, care primește indicații de la troica care se adună lunea la ședințe. Asociația veteranilor de pe nistru intenționează să îl dea în judecată”, susține veteranii.

Între timp, nu renunță și îi cer în continuare demisia ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi.

„Nu e un ministru care ne reprezintă neamul, ci statul rus. Așa ministru „долой” cum spune rusul”, spun veteranii.

Acestea nu sunt singurele nemulțumiri și solicitări ale veteranilor. Aceștia vor ajutoare sociale pentru ei și femeile rămase văduve, poliție medicale gratuite, dar și mai multă implicare din partea statului.

Un grup de veterani ai războiului de pe Nistru au protestat sâmbătă în fața Guvernului, iar în această dimineață au venit în fața Ministerului de Externe și au cerut demisia ministrului Aureliu Ciocoi, după declarația „josnică” pe care a făcut-o și prin care „a scuipat în memoria veteranilor care au decedat, a văduvelor și a mamelor”, au spus oamenii.

Astăzi, președintele țării, Igor Dodon a venit cu o reacție. 

„Declarația ministrului de Externe Aureliu Ciocoi, precum că Federația Rusă a intervenit în războiul de pe Nistru pentru a opri vărsările de sânge, a fost interpretată greșit”, spune președintele Igor Dodon, sărind astfel în apărarea ministrului.

„Din câte am înțeles, dumnealui s-a referit la misiunea de pacificare. S-a interpretat greșit”, a comentat șeful statului.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!