Au instalat bariere pentru ca mașinile să nu intre pe teritoriului parcului la Izvor, dar, pentru că nimeni nu le încuie, șoferii trec nestingheriți și parchează pe gazon. După ce chefuiesc, oamenii lasă mormane de gunoi peste tot, iar cei de la Spații Verzi au și mai mult de lucru. Pretorul sectorului Buiucani, luat la rost pentru această situație, dă asigurări că mașinile nu vor mai putea intra. Iar edilul a propus aplicarea amenzilor. Și astăzi, la fața locului am surprins mașini parcate dincolo de bariere.

Mașina parcase nestingherit, chiar în mijlocul parcului. Însă, după ce a văzut că este filmat, șoferul a întors și a plecat.

DIANA POPA, REPORTERĂ TV8: „Deși la intrările în parcul la Izvor sunt instalate bariere, totuși mașinile au acces liber pe teritoriul zonei verzi. Aici nu am găsit nici măcar vreun lacăt care ar bloca bariera”.

Muncitorii de la Spații Verzi, care în fiecare dimineață fac curat aici, spun că barierele stau descuiate de câțiva ani: „Nu, nu se închid. Nu știu de ce, dar când am intrat la lucru se spunea să închidem. Acum demult nu se închid”.

Iar din această cauză, mormanele de gunoi lăsate de oameni sunt enorme. Muncitorii abia de reușesc să facă față mizeriei: „Dacă lucrăm în două, atunci până la masă abia dovedim tot parcul. Lasă… Acum încă nu e mult, dar vara, imposibil”.

Situația a fost discutată și la ședința operativă a primăriei Chișinău, unde pretorul sectorului Buiucani s-a plâns că cineva intenționat ar deschide barierele anti-parcare.

VADIM BRÂNZANIUC, PRETORUL SECTORULUI BUIUCANI: „Sâmbătă a fost din nou bara deschisă. -Singură se deschide? -Sigur că nu au făcut-o angajații noștri. Domnule primar, nu vor mai avea acces mașinile pe teritoriul parcului”.

Discuțiile au loc după ce acum o săptămână, primarul general s-a revoltat că mașinile au acces în zona parcului, iar, după plecare, zona abia de se vede printre gunoaie.

ION CEBAN, PRIMAR GENERAL: „Tot parcul, nu doar zona de agrement, asculta Vladimirsckii Zentral, Zolotie Kupola, Sela Batareika. După ce pleacă aceștia „Zolotie Kupola”, lasă gunoi mult”.

În cadrul ședinței de astăzi, edilul a cerut aplicarea amenzilor pe numele celor care intră cu mașina în parc. Pretorul sectorului Buicani a menționat că până acum astfel de contravenții nu au fost înregistrate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!