/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Prima contradicție! Dodon: „Sper să fie o decizie în favoarea proiectului”. Chicu: „Eu nu voi veni niciodată cu aviz pozitiv”

missing
10 februarie 2020, ora 10:40

Deși premierul Ion Chicu a declarat săptămâna trecută că nu va da niciodată un aviz pozitiv unei inițiative de reducere a salariilor, chiar dacă acestea sunt ale deputaților, președintele Igor Dodon insistă pe anularea prevederii Legii bugetului care a făcut posibilă majorarea lefurilor legislatorilor cu 4000 de lei și așteaptă ca proiectul să fie susținut de Guvern.

Eu consider că trebuie de majorat pensiile, indemnizațiile sociale. Faptul că la inițiativa unor deputați s-a strecurat această majorare, eu consider că nu este corect. Inițiativa de excludere a acestei prevederi eu o voi susține. Când va fi inițiativa la Guvern, ei o vor examina și vom vedea care va fi decizia. Eu sper să fie o decizie în favoarea acestui proiect de lege”, s-a expus Igor Dodon vizavi de inițiativa socialiștilor de a modifica Legea bugetului pentru a tăia majorarea de salariu care s-a făcut la deputați, începând cu 1 ianuarie 2020.

Anterior, Ion Chicu a fost strict împotriva acestei initiative: „Eu nu voi veni niciodată cu un aviz pozitiv la inițiative de diminuare a salariilor, indiferent ale cui sunt…Dacă vă referiți concret la deputați, tot timpul și peste tot salariile sunt fie echivalente cu ale miniștrilor, fie mai mari. La noi a fost un decalaj mare, instituit apropo în decembrie 2018, când deputaților li s-a stabilit un salariu mult mai mic decât miniștrilor. Eu cred că aceasta a fost o restabilire a echității”.

Amintim că salariile deputaților au crescut cu 4 182 de lei datorită unui amendament inclus în Legea bugetului de deputatul democrat Vladimir Cebotari și acceptat de Guvernul Chicu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram