Deși premierul Ion Chicu a declarat săptămâna trecută că nu va da niciodată un aviz pozitiv unei inițiative de reducere a salariilor, chiar dacă acestea sunt ale deputaților, președintele Igor Dodon insistă pe anularea prevederii Legii bugetului care a făcut posibilă majorarea lefurilor legislatorilor cu 4000 de lei și așteaptă ca proiectul să fie susținut de Guvern.

Eu consider că trebuie de majorat pensiile, indemnizațiile sociale. Faptul că la inițiativa unor deputați s-a strecurat această majorare, eu consider că nu este corect. Inițiativa de excludere a acestei prevederi eu o voi susține. Când va fi inițiativa la Guvern, ei o vor examina și vom vedea care va fi decizia. Eu sper să fie o decizie în favoarea acestui proiect de lege”, s-a expus Igor Dodon vizavi de inițiativa socialiștilor de a modifica Legea bugetului pentru a tăia majorarea de salariu care s-a făcut la deputați, începând cu 1 ianuarie 2020.

Anterior, Ion Chicu a fost strict împotriva acestei initiative: „Eu nu voi veni niciodată cu un aviz pozitiv la inițiative de diminuare a salariilor, indiferent ale cui sunt…Dacă vă referiți concret la deputați, tot timpul și peste tot salariile sunt fie echivalente cu ale miniștrilor, fie mai mari. La noi a fost un decalaj mare, instituit apropo în decembrie 2018, când deputaților li s-a stabilit un salariu mult mai mic decât miniștrilor. Eu cred că aceasta a fost o restabilire a echității”.

Amintim că salariile deputaților au crescut cu 4 182 de lei datorită unui amendament inclus în Legea bugetului de deputatul democrat Vladimir Cebotari și acceptat de Guvernul Chicu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!