Vladimir Voronin a semnat denunțul la Procuratură pe numele deputatului democrat Sergiu Sîrbu. Liderul Partidului Comuniștilor (PCRM) spune că demersul a fost făcut la finele anului trecut, pentru presupusa tentativă a lui Sergiu Sîrbu de a corupe un deputat comunist, din fosta legislatură, după ce grupul din cei 14 parlamentari comuniști a părăsit fracțiunea PCRM. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8.

„I-a propus bani pentru a ieși din partid. Scopul lor a fost ca să-i cumpere pe toți în afară de mine, ca eu să rămân singur”, a spus Vladimir Voronin.

Din spusele liderului PCRM, suma ar fi ajuns la 300 de mii de euro, iar fosta deputată căreia i s-ar fi promis acești bani ar fi Elena Bodnarenco,

Sergiu Sîrbu este cercetat penal într-un dosar intentat pe vremea când la șefia Procuraturii Generale se alfa Dumitru Robu. Potrivit avocatului deputatului, Sârbu este cercetat penal pentru „corupere activă în proporții deosebit de mari, săvârșită în privința unei persoane cu funcții de demnitate publică”. Acesta a fost chemat la audieri acum aproximativ două săptămâni. El își neagă vina.

Ulterior, deputatul a venit cu un comentariu la acest subiect, detalii AICI.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!