Agenții economici care își desfășoară activitatea în subteranele din municipiul Chișinău vor fi obligați să elibereze spațiile pe care le arendează. Primarul capitalei, Ion Ceban, susține că va semna până la sfârșitul acestei zile o dispoziție de preavizare în acest sens. Asta în situația în care municipalitatea își propune ca anul acesta să repare mai multe treceri subterane aflate în stare dezastruoasă.

Ion Ceban a inspectat în această dimineață trecerea subterană de la intersecția bd. Ștefan cel Mare cu str. Ismal. Potrivit primarului, aceasta este una din cele 22 de subterane care sunt într-o stare deplorabilă.

„Aici este o mini piață centrală, cu scări distruse și cu lucruri nepuse la punct nici estetic, al securității, persoanelor cu nevoi speciale, părinților cu cărucioare”, a spus Ceban.

Ion Ceban spune că peste 80% dintre agenții economici care arendează spații în trecerile subterane sunt rău platnici.

„Aici avem un agent economic care are o datorie mai mare de 13 milioane de lei”, a subliniat edilul capitalei.

De aceea, spune primarul, aceștia trebuie să își închidă micile afaceri și să elibereze spațiile, iar subteranele să intre cât mai curând în reparații.

„Vrem să reabilităm aceste subterane, majoritatea în baza parteneriatelor publice private. Atenționăm pe toți cei care și-au bătut joc de primărie, infrastructură și de oameni doar ca să facă un ban, să se care benevol din subterane și să începem să restabilim infrastructura orașului”, a spus Ion Ceban.

Pentru reabilitarea subteranei de la Unic, de exemplu, ar fi nevoie de în jur de 1 milion de euro, spune primarul capitalei.

„Trebuie să încheiem procedurile juridice care ar dura cam o lună și apoi să purcedem la lucru”, a menționat Ion Ceban.

Primarul de Chișinău nu a oferit însă o sumă totală care ar fi necesară pentru reabilitarea subteranelor. Nu a spus nici care vor fi reparate primele.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!