Numărul victimelor virusului corona este în continuă creștere. La această oră, sunt înregistrate deja peste o mie de decese. Mai mulți oficiali cu funcții de răspundere din provincia chineză Hubei, de ar fi pornit focarul, au fost înlăturați din funcții pentru gestionarea neadecvată a epidemiei de coronavirus.

Secretarul Partidului Comunist pentru Comisia de Sănătate din Hubei și șeful comisiei au fost dați afară din funcții. Cei doi vor fi înlocuiți de directorul adjunct al Comisiei Naționale de sănătate – Wang Hesheng.

Totodată, directorul adjunct al sucursalei locale Crucea Roșie a fost destituit din funcție pentru incapacitate de a gestiona donațiile.

Doar luni, în provincia Hubei au murit răpuși de coronavirus 103 oameni. Numărul infecțiilor noi a scăzut cu 20% față de ziua precedentă, de la 3062 la 2478.

Peste 100 de persoane au murit doar luni în provincia Hubei, un nou record, iar bilanțul la nivel național a deCpășit 1000 de morți. Cu toate acestea, numărul noilor infecții a scăzut cu 20% față de ziua precedentă, de la 3.062 la 2.478.

Îndepărtarea unei persoane din funcție nu înseamnă neapărat că acea persoană va fi concediată, ea putând fi retrogradată. Pe lângă îndepărtarea din funcție, oficialii chinezi pot fi pedepsiți de Partidul Comunist.

Spre exemplu, directorul adjunct de la Crucea Roșie, Zhang Qin, a primit “un avertisment serios în interiorul partidului, precum și penalizare gravă pe latura administrativă.

La începutul lunii, adjunctul șefului Biroului de statistici din Wuhan a fost înlăturat din funcție, primind și “un avertisment serios în cadrul partidului și o penalizare administrativă, după ce nu ar fi distribuit corespunzător măști de față”.

Șeful Comisiei de Sănătate din Huanggang, al doilea cel mai grav lovit oraș din Hubei după Wuhan, a fost și el înlăturat din funcție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!