Direcția Transport a Parlamentului organizează pe 11 martie o licitație cu strigare pentru a vinde 18 unități de transport vechi, care nu mai sunt utilizate în activitatea Legislativului.

Cea mai scumpă mașină este un „BMW” din 1996, care va fi licitată la un preț de pornire de 70 de mii de lei, iar cea mai ieftină unitate de transport este un „UAZ”, fabricat în 1991, pe care Parlamentul este gata să îl vândă cu 24 de mii de lei.

La licitație pot participa atât persoane fizice, cât și juridice din Republica Moldova, dar și străine. Prețul biletului de participare este de 300 de lei.

Cei interesați vor avea posibilitatea să examineze preventiv mașinile în garajul Parlamentului, prin coordonare prealabilă a vizitei.

În toamna anului trecut, Parlamentul a anunțat că intenționează să cumpere  patru automobile noi cu 2,1 milioane de lei, care să  fie folosite pentru deservirea delegațiilor străine. Secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu, explica atunci că mașinile din garajul Parlamentului sunt majoritatea complet uzate, deloc sigure în trafic, iar pentru întreținerea lor sunt cheltuite anual sume exorbitante de bani.

/VIDEO/ De ce are nevoie Legislativul de mașini de milioane? Cinci companii pot participa deja la licitație

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!