/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/DOC/ Un deputat cere informații noi de la Procuratură în dosarul finanțării PSRM

missing
11 februarie 2020, ora 17:07

Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari a făcut un demers către Procuratura Anticorupție prin care a solicitat informații despre desfășurarea anchetei în dosarul ce vizează finanțarea din exterior a Partidului Socialiștilor (PSRM).

Deputatul PPDA l-a întrebat pe procurorul Serghei Gavajuc, responsabil de dosar, dacă au fost interogați martori și dacă sunt persoane puse sub învinuire.

„Să ne comunicați despre detalii relevante în baza cărora ancheta a avansat până la etapa actuală”, se cere în adresarea semnată de Alexandru Slusari.

„Noi niciodată nu vom uita de kino cu actorii Plahotniuc, Dodon și Iaralov…Să cunoască societatea dacă cineva nu a încercat iar să claseze acest dosar”, a comentat deputatul pe o rețea socială.

La sfârșitul lunii ianuarie, procurorul general Alexandru Stoianoglo a anunțat că dosarul privind finanțarea externă a PSRM, pornit în noiembrie 2019, ar fi fost comasat ilegal, printr-un ordin semnat pe 2 decembrie de fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, cu dosarul penal inițiat în iulie 2016 pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari, cu implicarea companiei „Exclusiv Media”, fondată de deputatul socialist Corneliu Furculiță. Stoianoglo afirma că cele două dosare urmează a fi separate.

Dosarul privind finanțarea PSRM va fi separat de cauza penală pentru spălare de bani prin „Exclusiv Media”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram