Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari a făcut un demers către Procuratura Anticorupție prin care a solicitat informații despre desfășurarea anchetei în dosarul ce vizează finanțarea din exterior a Partidului Socialiștilor (PSRM).

Deputatul PPDA l-a întrebat pe procurorul Serghei Gavajuc, responsabil de dosar, dacă au fost interogați martori și dacă sunt persoane puse sub învinuire.

„Să ne comunicați despre detalii relevante în baza cărora ancheta a avansat până la etapa actuală”, se cere în adresarea semnată de Alexandru Slusari.

„Noi niciodată nu vom uita de kino cu actorii Plahotniuc, Dodon și Iaralov…Să cunoască societatea dacă cineva nu a încercat iar să claseze acest dosar”, a comentat deputatul pe o rețea socială.

La sfârșitul lunii ianuarie, procurorul general Alexandru Stoianoglo a anunțat că dosarul privind finanțarea externă a PSRM, pornit în noiembrie 2019, ar fi fost comasat ilegal, printr-un ordin semnat pe 2 decembrie de fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, cu dosarul penal inițiat în iulie 2016 pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari, cu implicarea companiei „Exclusiv Media”, fondată de deputatul socialist Corneliu Furculiță. Stoianoglo afirma că cele două dosare urmează a fi separate.

Dosarul privind finanțarea PSRM va fi separat de cauza penală pentru spălare de bani prin „Exclusiv Media”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!