Colegiul Penal al Curții Supreme de Justiție a decis astăzi ca dosarul „grupului Petrenco” să fie trimis la reexaminare la Curtea de Apel  Chișinău. Astfel, un alt complet de judecători se va pronunța asupra dosarului.

În martie anul trecut, Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia primei instanțe care i-a condamnat pe membrii „grupului Petrenco” la închisoare cu suspendarea pedepsei pe un termen de probă de patru ani.

Condamnații nu au fost de-acord cu niciuna dintre decizii și s-au declarat nevinovați.

Dosarul „grupului Petrenco” a ajuns în instanță la sfârșitul lui 2015. Pavel Grigorciuc, Mihail Amemberg,  Grigore Petrenco, Sergiu Ivanciuc și alții au fost învinuiți de organizarea dezordinilor în masă de pe data de 6 septembrie 2015 din fața sediului Procuraturii Generale. Grigore Petrenco ar fi fugit din țară.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!