/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ Doi cetățeni turci au fost reținuți în Hîncești, după ce au încercat să ajungă ilegal în România

11 februarie 2020, ora 15:51

Doi cetățeni turci au fost reținuți ieri de polițiștii de frontieră, în apropiere de comuna Ivanovca, raionul Hîncești, după ce au încercat să ajungă ilegal în România. Pentru fapta comisă indivizii riscă până la patru ani de închisoare. 

Bărbații au fost observați în timp ce se îndreptau spre linia de frontieră moldo-română. La scurt timp, indivizii au fost reținuți, audiați și plasați în izolatorul de detenție preventivă, informează Poliția de Frontieră.

Foto: border.gov.md

Din cercetările preliminare s-a constatat că cei doi au vârste de 49 și respectiv 47 de ani. Ei intenționau să traverseze ilegal frontiera de stat peste râul Prut, pentru a ajunge în România.

Polițiștii dau asigurări că cei doi au ajuns legal în Republica Moldova prin Aeroportul Internațional Chișinău, acum două zile. După audieri, bărbații au fost plasați în izolatorul de detenție preventivă al Inspectoratului de Poliție Ungheni.

Polițiștii de frontieră au inițiat două cauze penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Dacă se va adeveri cele constatate inițial, bărbații riscă o amendă în mărime de până la 400 de unităţi convenţionale sau închisoare de la unul la trei ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram