Doi cetățeni turci au fost reținuți ieri de polițiștii de frontieră, în apropiere de comuna Ivanovca, raionul Hîncești, după ce au încercat să ajungă ilegal în România. Pentru fapta comisă indivizii riscă până la patru ani de închisoare. 

Bărbații au fost observați în timp ce se îndreptau spre linia de frontieră moldo-română. La scurt timp, indivizii au fost reținuți, audiați și plasați în izolatorul de detenție preventivă, informează Poliția de Frontieră.

Foto: border.gov.md

Din cercetările preliminare s-a constatat că cei doi au vârste de 49 și respectiv 47 de ani. Ei intenționau să traverseze ilegal frontiera de stat peste râul Prut, pentru a ajunge în România.

Polițiștii dau asigurări că cei doi au ajuns legal în Republica Moldova prin Aeroportul Internațional Chișinău, acum două zile. După audieri, bărbații au fost plasați în izolatorul de detenție preventivă al Inspectoratului de Poliție Ungheni.

Polițiștii de frontieră au inițiat două cauze penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Dacă se va adeveri cele constatate inițial, bărbații riscă o amendă în mărime de până la 400 de unităţi convenţionale sau închisoare de la unul la trei ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!