/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Pe net ai toată libertatea. Explorează-l responsabil

11 februarie 2020, ora 17:38

Pe 11 februarie este marcată Ziua Internațională a Siguranței pe Internet. Republica Moldova ocupă un loc de top la nivel mondial la capitolul calității și vitezei internetului. Compania Moldcell este un promotor activ al dezvoltării în acest sens, lansând de-a lungul timpului în premieră tehnologii care au permis utilizatorilor săi să navigheze pe internet la viteză înaltă.

Astăzi internetul este pe cât de necesar pe atât de accesibil, iar odată cu creșterea volumului de date mobile utilizate crește și nivelul de responsabilitate a operatorilor de telefonie mobilă. Conform statisticilor, 85% dintre copiii care accesează internetul în Republica Moldova îl accesează de pe telefoanele lor mobile. Iată de ce în 2018, compania Moldcell a lansat proiectul educațional despre siguranța online pentru părinți și copii – #InternetFărăGriji. Proiectul, implementat în parteneriat cu Centrul Internațional La Strada și Tekwill Academy Kids, este desfășurat în întreaga țară, oferind expertiză și sfaturi practice despre siguranța online pentru părinți și copii.

Zeci de mii de părinți, copii și profesori din întreaga țară au beneficiat absolut gratuit de proiectul #InternetFărăGriji. La cel mai recent seminar practic din cadrul acestui proiect au participat în jur de 200 copii care au învățat despre siguranța și respectul în mediul online și reguli de navigare pe internet.

În acest video sunt doar câteva din impresiile copiilor despre această experiență:

Cum să utilizăm Internetul într-un mod sigur:

  • Comunică deschis și continuu cu copilul tău și nu-i interzice să acceseze Internetul;
  • Fii în pas cu tendințele tehnologice, învățați și petreceți timp împreună, online;
  • Ai grijă ce postează copilul pe Internet și învață-l să își protejeze viața privată;
  • Setați împreună parole complexe ce conțin cifre, litere, inclusiv majuscule, și simboluri;
  • Utilizează soluții de control parental ca să poți seta limitări în dispozitivul copilului. Moldcell recomandă aplicația Kaspersky Safe Kids – această aplicație te ajută să monitorizezi activitatea copilului pe internet și să primești notificări în cazul unor eventuale pericole.

Compania Moldcell continuă să ofere internet de calitate, accesibil și lipsit de orice griji în toată țara.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram