/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/STOP CADRU/ Chicu refuză să dea mâna cu Dodon. Explicația premierului

missing
11 februarie 2020, ora 12:32

Gest mai puțin obișnuit din partea prim-ministrului Ion Chicu la ședința de astăzi de la Ministerul de Exterene. Premierul a refuzat să dea mâna cu președintele Igor Dodon, care după ce și-a terminat discursul, a dorit să-și ia rămas-bun de la șeful Executivului. 

Sursa: privesc.eu

Din imaginile video surprinse de presă se poate vedea că după ce și-a terminat discursul, Igor Dodon i-a întins mâna lui Ion Chicu, însă acesta nu a răspuns cu același gest și a refuzat să-i strângă mâna șefului statului.

Contactați de redacție, pentru obținerea unor reacții, purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Sterpu, nu a răspuns la telefon, iar reprezentanții Guvernului au spus că vor reveni în curând cu un răspuns.

În schimb, a venit cu o reacție însuși Ion Chicu. Premierul spune că are o relație bună cu președintele țării și că în realitate, s-a ridicat și l-a condus pe acesta.

 

Amintim că președintele și prim-ministrul au opinii diferite cu privire la salariile deputaților. Deși premierul Ion Chicu a declarat săptămâna trecută că nu va da niciodată un aviz pozitiv unei inițiative de reducere a salariilor, chiar dacă acestea sunt ale deputaților, președintele Igor Dodon insistă pe anularea prevederii Legii bugetului, care a făcut posibilă majorarea lefurilor legislatorilor cu 4000 de lei și așteaptă ca proiectul să fie susținut de Guvern.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram