Gest mai puțin obișnuit din partea prim-ministrului Ion Chicu la ședința de astăzi de la Ministerul de Exterene. Premierul a refuzat să dea mâna cu președintele Igor Dodon, care după ce și-a terminat discursul, a dorit să-și ia rămas-bun de la șeful Executivului. 

Sursa: privesc.eu

Din imaginile video surprinse de presă se poate vedea că după ce și-a terminat discursul, Igor Dodon i-a întins mâna lui Ion Chicu, însă acesta nu a răspuns cu același gest și a refuzat să-i strângă mâna șefului statului.

Contactați de redacție, pentru obținerea unor reacții, purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Sterpu, nu a răspuns la telefon, iar reprezentanții Guvernului au spus că vor reveni în curând cu un răspuns.

În schimb, a venit cu o reacție însuși Ion Chicu. Premierul spune că are o relație bună cu președintele țării și că în realitate, s-a ridicat și l-a condus pe acesta.

 

Amintim că președintele și prim-ministrul au opinii diferite cu privire la salariile deputaților. Deși premierul Ion Chicu a declarat săptămâna trecută că nu va da niciodată un aviz pozitiv unei inițiative de reducere a salariilor, chiar dacă acestea sunt ale deputaților, președintele Igor Dodon insistă pe anularea prevederii Legii bugetului, care a făcut posibilă majorarea lefurilor legislatorilor cu 4000 de lei și așteaptă ca proiectul să fie susținut de Guvern.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!