Frații Andrei și Vasile Brovcenco, originari din Republica Moldova, au lansat în 2009 una dintre puținele companii de animație și efecte speciale de pe piața din România. La început de 2020, aceștia au lansat animația „Bad History – Putin”, unde îl ironizează pe liderul de la Kremlin, scrie diez.md.

În animația „Bad History – Putin” mai apar Steven Seagal, Greta Thunberg și Donald Trump.

Când au lansat studioul de animație și efecte speciale Framebreed Animation Studio, Andrei și Vasile Brovcenco au îmbinat cunoștințele pe care le aveau din facultate cu pasiunea pentru cinematografie. Astfel, în timp ce Vasile Brovcenco este absolvent al Politehnicii din București, Andrei a studiat la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”.

„Facem ce este greu de făcut pe platou sau imposibil. Încă din 2004 voiam să lansam o astfel de companie și este ceva care ține de ce puteam face cel mai bine. De când eram mici, noi desenam foarte mult și trebuie să fii bun la desen pentru că dacă nu ai simț artistic, nu ai ce să faci. Ai nevoie de creativitate. Ne uitam la DVD-uri cu animații, iar acum am ajuns și sa fim admirați de oameni pe care noi ii admiram când ne uitam la aceste filme”, spune Andrei Brovcenco, cofondator și Head of 3D în cadrul agenției FrameBreed.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!