/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Dodon le face din deget ambasadorilor. „Cei care nu se isprăvesc..., trebuie rechemați”. Ce l-a nemulțumit pe președinte

11 februarie 2020, ora 11:16

Ambasadorii Republicii Moldova au fost mustrați astăzi de către șeful statului Igor Dodon, în cadrul unei ședințe lărgite la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Președintele a spus că șefii misiunilor diplomatice care nu se isprăvesc, trebuie rechemați.

„Ceea ce eu aștept de la dumneavoastră este profesionalism și disciplină. Îmi doresc o conlucrare cu toate instituțiile statului. Eu sper că nu ne vom mai ciocni cu încercarea MAEIE de a bloca vizitele externe ale președintelui, indiferent cine vor mai fi în fruntea acestor instituții”, a declarat Igor Dodon.

Președintele a propus să fie efectuată o analiză cu privire la activitatea șefilor misiunilor diplomatice, astfel încât să fie identificate rezultatele obținute de către aceștia în ultima perioadă.

„Funcția de ambasador nu presupune trimiterea cuiva la pensie sau la sanatoriu. Noi așteptăm rezultate, nu sunteți la odihnă în afara țării. Haideți să facem o analiză cu privire la rezultatele fiecărei ambasade la capitolele ce țin de: schimburile comerciale, activitățile bilaterale sau atragerea investițiilor.

Dacă să punem un indicator pentru fiecare ambasadă, câți investitori ați atras în economie și care este dinamica schimbului comercial, o să vedeți că unii nu au cu ce se lăuda”, a spus șeful statului.

Ulterior, Igor Dodon a mai scris pe pagina sa de Facebook că: „cei care nu se isprăvesc cu obligațiunile sale, nu atrag investitori străini, nu promovează imaginea Republicii Moldova în afara țării, trebuie rechemați”.

Menționăm că Republica Moldova are misiuni diplomatice în 106 state ale lumii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram