Magistratul Mihai Murguleț, care a depus nota informativă la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în urma căreia toată conducerea Judecătoriei Chișinău a fost înlăturată temporar de la exercitarea atribuțiilor de serviciu, a dezvăluit că a fost șantajat și filat în propria locuință în timp ce făcea sex.

Murguleț susține că un avocat l-ar fi sunat pe tatăl său și i-ar fi prezentat imagini intime. Mai mult, avocatul vizat i-ar mai fi spus ca fiul său „să fie atent la ce face”.

„Când am revenit din Turcia am aflat că mi-a fost refuzată în pornirea urmăririi penale, în urma denunțului pe care l-am depus la Procuratură încă în luna iunie. În aceeași zi a fost contactat tatăl meu, de către un avocat. Din câte cunosc este un avocat al domnului Druță și i s-a prezentat niște imagini video, ce ține de viața mea personală, imagini intime, un sex-tape să-i spunem așa. I-a mai spus ca să-mi transmită mie ca să fie atent ce fac. – Unde a fost filmat acest sex-tape? – La mine acasă. – Ați fost vizat într-un dosar penal? – Nu. Bănuiesc că și acum sunt supravegheat”, a spus Mihai Murguleț la emisiunea „Cutia Neagră” cu Mariana Rață, de la TV8.

Magistratul mai susține că ar mai fi fost și alte metode de al intimida.

„Nimeni fără acordul CSM nu are dreptul să fileze un judecător.  – Cine putea să vă fileze? – În mod legal, de echipmente dispun subdiviziunile specializate ale SIS, dar și alte organe, dar eu nu vreau să le menționez, pentru că aceste informații ar putea constitui secret de stat. – De ce i-ar trebui cuiva să vă monitorizeze în locuință? – S-au încercat toate metodele de a „mă pune în genunchi”, dar nu cred că o să le reușească vreodată”, a mai dezvăluit Murguleț.

Magistratul Mihai Murguleț a depus o notă informativă la CSM în urma căreia toată conducerea Judecătoriei Chișinău a fost înlăturată temporar de la exercitarea atribuțiilor de serviciu, iar Ion Druță a fost înlăturat temporar din funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!