/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Ajutor financiar pentru cetățenii care trăiesc la sate. R. Moldova va primi din partea Elveției circa șase milioane de franci

missing
12 februarie 2020, ora 12:16

Republica Moldova va primi circa șase milioane de franci elvețieni în cadrul primei faze a proiectului „Mă implic – Proiect de implicare civică în guvernarea locală”. Acesta are drept scop asigurarea unui acces echitabil a populației din sate la servicii publice locale de calitate. 

Prima etapă a proiectului urmează a fi realizată până în 2023. Bugetul total este de 5,9 milioane de franci elvețieni, sub formă de asistență tehnică și granturi. Proiectul va fi implementat la nivel național, cu susținerea ONG-urilor din Elveția și Ucraina. Propunerile de proiecte urmează a fi depuse din partea localităților sau a grupurilor de localități, se arată într-un comunicat al Parlamentului.

De asemenea, proiectul își propune să ofere sprijin autorităților publice locale în gestionarea prestării serviciilor, în implicarea cetățenilor în procesul decizional la nivel local, în monitorizarea prestării serviciilor în localitățile selectate, îmbunătățirea politicilor publice, precum și a mediului juridic și financiar în vederea prestării serviciilor de calitate.

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Memorandumului de Înțelegere între Cancelaria de Stat și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare privind prima fază a proiectului.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram