Peste câteva luni, ședințele Primăriei Chișinău ar putea avea loc într-un alt sediu sau chiar într-o clădire proaspăt construită. Însă, deocamdată este prematur de vorbit la acest subiect, atâta timp cât reprezentanții primăriei nu au o „viziune clară pe funcțional”, spune primarul general Ion Ceban.

„Mergem acum în paralele cu analiza funcțională pe primăriei, cu planurile subdiviziunilor, evaluările personalului. În noua clădire a primăriei, oriunde s-ar afla ea, avem vreo șase oferte, dar am zis că nu le putem examina atâta timp cât nu avem o viziune clară pe funcțional. Pe cine vrem să mutăm, câți oameni, care ar fi procesele, unde este plasată arhiva, doar după asta vom face o solicitare publică de aceste oferte. Probabil trebuie să mergem pe procedură juridică de licitație. Suntem în proces de examinare a acestei organigrame, a funcționalului”, a spus Ion Ceban la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Odată cu schimbarea clădirii, Ceban spune că și unele direcții și-ar putea muta locul.

„Sunt mai multe obțiuni. Am putea muta și diferite direcții, cum ar fi: direcția de finanțe sau direcția de arhitectură care trebuie să fie foarte aproape în timpul zilei. Să comasăm unele direcții, poate să eliberăm unele spații, iar după asta să le dăm în chirie. Oricum trebuie să ne mutăm din clădirea primăriei, pentru a face reparație acolo”, a precizat primarul.

Mai multe, câteva persoane ar fi venit cu idee ca să nu mai fie găsită o clădire în schimbul celei de pe bulevardul Ștefan cel Mare, însă să fie construită alta în loc.

„Mai sunt alte obțiuni. Oamenii spun că poate să examinăm și varianta cu construcția unui spațiu pentru primărie. Să găsim un parteneriat public privat, pe terinurile care aprțin primăriei împreună cu mediul de afaceri. Sunt mai multe obțiuni, le examinăm pe toate”, a mai daăugat edilul.

Dacă angajații primăriei se vor muta într-un alt sediu, atunci clădirea urmează să fie restaurată.

„El trebuie restaurat. NU reparat, dar restaurat, pentru că este un monument de arhitectură și avem probleme de la fondație. Țevile de canalizare sunt distruse practic în totalitate și până la acoperiș. Tencuiala cade”, a mai menționat Ion Ceban.

Anterior, Ceban a declarat că până la finele iernii toate lucrurile vor fi puse la punct și maxim până la pe 1 martie lucrătorii de la Primărie vor munci în alt sediu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!