/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Decizie! Ce companie va livra cele 110 tablete pentru deputați și prețul final al acestora

missing
12 februarie 2020, ora 10:50

Compania „Fors-Computer” a fost desemnată câștigătoare a licitației organizate de Secretariatul Parlamentului pentru achiziția celor 110 tablete pentru deputați. Oferta acestei firme a fost mai ieftină în comparație cu alte trei depuse la concurs. Tabletele au fost achiziționate cu 2 249 625 lei, adică câte 20 de mii de lei pentru o unitate.

Compania „Bass System”, care a participat la licitație și a propus cea mai scumpă ofertă, a fost respinsă. Agentul economic a publicat răspunsul primit de la Secretariatul Parlamentului, pentru a evita speculațiile apărute anterior în spațiul public precum că licitația ar fi fost trucată și „Bass System” ar fi câștigat-o.

Reprezentanții companiei au explicat cum funcționează sistemul electronic de achiziții publice și a acuzat platforma achiziții.md că a interpretat eronat informațiile.

O particularitate a sistemului este că persoana responsabilă a autorității publice vizate pentru a deschide/vizualiza fiecare ofertă următoare trebuie neapărat să închidă oferta precedentă. Ca urmare a operațiunii de închidere a ofertei sistemul afișează statutul „Refuzată” sau „Anulată”, termeni absolut improprii pentru definirea operațiunii de închidere a unui geam în care este afișată o ofertă și care induce în eroare”, a explicat agentul economic, după ce achiziții.md a scris că ofertele altor trei companii au fost respinse în decurs de 11 minute după ce acestea au fost plasate în sistemul electronic de achiziții.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram