Compania „Fors-Computer” a fost desemnată câștigătoare a licitației organizate de Secretariatul Parlamentului pentru achiziția celor 110 tablete pentru deputați. Oferta acestei firme a fost mai ieftină în comparație cu alte trei depuse la concurs. Tabletele au fost achiziționate cu 2 249 625 lei, adică câte 20 de mii de lei pentru o unitate.

Compania „Bass System”, care a participat la licitație și a propus cea mai scumpă ofertă, a fost respinsă. Agentul economic a publicat răspunsul primit de la Secretariatul Parlamentului, pentru a evita speculațiile apărute anterior în spațiul public precum că licitația ar fi fost trucată și „Bass System” ar fi câștigat-o.

Reprezentanții companiei au explicat cum funcționează sistemul electronic de achiziții publice și a acuzat platforma achiziții.md că a interpretat eronat informațiile.

O particularitate a sistemului este că persoana responsabilă a autorității publice vizate pentru a deschide/vizualiza fiecare ofertă următoare trebuie neapărat să închidă oferta precedentă. Ca urmare a operațiunii de închidere a ofertei sistemul afișează statutul „Refuzată” sau „Anulată”, termeni absolut improprii pentru definirea operațiunii de închidere a unui geam în care este afișată o ofertă și care induce în eroare”, a explicat agentul economic, după ce achiziții.md a scris că ofertele altor trei companii au fost respinse în decurs de 11 minute după ce acestea au fost plasate în sistemul electronic de achiziții.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!