Deși anterior socialiștii s-au detașat de ideea redenumirii străzii Octavian Goga în Alexandr Suvorov, spunând că inițiativa îi aparține unei asociații obștești, a ieșit la iveală faptul că fracțiunea PSRM din Consiliul Municipal Chișinău a cerut acest lucru încă în luna noiembrie a anului trecut.

Fostul edil al capitalei Dorin Chirtoacă a publicat un demers adresat pe 21 noiembrie 2019 primarului Ion Ceban de către fracțiunea PSRM din CMC în care au cerut redenumirea străzii Goga în Suvorov. Solicitarea este semnată de președintele fracțiunii Serghei Afanasenco.

Socialiștii și-au argumentat inițiativa prin faptul că au dreptul să ia parte la procesul decizional, pentru „consolidarea capacității administrației publice locale a municipiului Chișinău  cu implicarea tuturor fracțiunilor în procesul decizional, având la bază principiile de transparență și corectitudine”, se spune în cererea adresată primarului.

Amintim că cererea Asociației Obștești „Fraternitatea Cadeților” privind redenumirea străzii Octavian Goga din centrul municipiului Chișinău în Aleksandr Suvorov a fost adresată la 21 ianuarie, după cea a consilierilor socialiști.

/DOC/ O asociație obștească, sprijinită de socialiștii din CMC, cere redenumirea străzii O. Goga în A. Suvorov

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!