Un grup de medici de la Spitalul Clinic Republican îl acuză pe actualul director al instituției – Anatol Ciubotaru, de management defectuos. Într-o scrisoare anonimă adresată ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu și președintei Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Elena Bacalu, doctorii se plâng că din cauza intimidărilor lui Ciubotaru, din spital au plecat mai mulți specialiști.

Totodată, autorii scrisorii anonime, susțin că Anatol Ciubotaru ar fi în relații apropiate cu fostul lider democrat Vlad Plahotniuc, care era invitat periodic la mai multe întâlniri cu angajații spitalului.

„Atmosfera de frică instalată în spital pe timpul regimului lui Vlad Plahotniuc, fiind continuată de slugile sale,, precum este Anatol Ciubotaru, nu permite semnarea acestei petiții de majoritatea membrilor colectivului sindical al spitalului, inclusiv și de președinta comitetului sindical dna Vera Sali”, se menționează în scrisoarea anonimă.

În aceiași scrisoare, se mai precizează că nu este clară poziția Ministerului Sănătății în această situație, de aceea cer un „audit la serviciul resurse umane al Spitalului Republican cu anchetarea anonimă a personalului, în special celor plecați benevol, care va demonstra managementul dezastruos în politica cadrelor”.

Autorii scrisorii mai spun că în ultimii patru ani, adică de când la Spitalul Republican este director Anatol Ciubotaru, din instituție au plecat în jur de 50 de medici calificați, majoritatea tineri, care acum lucrează în alte instituții de stat sau în unele private.

Am solicitat o reacție din partea lui Anatol Ciubotaru. Acesta ne-a spus scurt că scrisoarea ar fi semnată de un singur doctor, fără să ne spună despre cine e vorba. Ne-a rugat, de asemenea, să îl contactăm vineri pentru detalii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!