/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/DOC/ Scrisoare anonimă: Directorul Spitalului Clinic Republican, acuzat că îi intimidează pe doctori. Din cauza lui, ar fi plecat zeci de specialiști

missing
12 februarie 2020, ora 18:02

Un grup de medici de la Spitalul Clinic Republican îl acuză pe actualul director al instituției – Anatol Ciubotaru, de management defectuos. Într-o scrisoare anonimă adresată ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu și președintei Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Elena Bacalu, doctorii se plâng că din cauza intimidărilor lui Ciubotaru, din spital au plecat mai mulți specialiști.

Totodată, autorii scrisorii anonime, susțin că Anatol Ciubotaru ar fi în relații apropiate cu fostul lider democrat Vlad Plahotniuc, care era invitat periodic la mai multe întâlniri cu angajații spitalului.

„Atmosfera de frică instalată în spital pe timpul regimului lui Vlad Plahotniuc, fiind continuată de slugile sale,, precum este Anatol Ciubotaru, nu permite semnarea acestei petiții de majoritatea membrilor colectivului sindical al spitalului, inclusiv și de președinta comitetului sindical dna Vera Sali”, se menționează în scrisoarea anonimă.

În aceiași scrisoare, se mai precizează că nu este clară poziția Ministerului Sănătății în această situație, de aceea cer un „audit la serviciul resurse umane al Spitalului Republican cu anchetarea anonimă a personalului, în special celor plecați benevol, care va demonstra managementul dezastruos în politica cadrelor”.

Autorii scrisorii mai spun că în ultimii patru ani, adică de când la Spitalul Republican este director Anatol Ciubotaru, din instituție au plecat în jur de 50 de medici calificați, majoritatea tineri, care acum lucrează în alte instituții de stat sau în unele private.

Am solicitat o reacție din partea lui Anatol Ciubotaru. Acesta ne-a spus scurt că scrisoarea ar fi semnată de un singur doctor, fără să ne spună despre cine e vorba. Ne-a rugat, de asemenea, să îl contactăm vineri pentru detalii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram