Judecători cu un tratament discriminatoriu și agresiv, așa îi descrie pe o parte din magistrații Republicii Moldova investitorul străin Jose Luis Gomez Pascual. Aseară, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” cu Mariana Rață de la TV8, acesta a deschis mai multe paranteze în ceea ce privește abuzurile din domeniul justiției.

„Probele noastre nu au fost auzite, martorii noștri nu au fost ascultați, judecătorii din Moldova au un tratament discriminatoriu și agresiv față de noi, iar autoritățile ne spun doar că nu pot face imixtiune în activitățile sistemului judecătoresc”, a mărturisit Jose Luis Gomez Pascual.

Investitorul străin a mai descris o situație bizară în care s-a pomenit.

„Uneori deciziile sunt luate în această structură, dacă este cumetrism sau afiliere politică sau rudenie. – Adică cel care v-a acționat în judecată se află în niște relații de rudenie cu judecătorii și cu oamenii din sistemul judecătoresc? – Da, noi credem că da. Ceea ce noi vrem este doar să fie echitabil și corect. Justiția, în opinia noastră, nu este independentă”, a spus acesta.

În 2015 fostul country manager pentru Republica Moldova, a fost numit președinte al companiei Gas Natural Fenosa.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!