/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Mărturiile unui investitor străin: „Judecătorii din R. Moldova au un tratament discriminatoriu și agresiv față de noi”

missing
12 februarie 2020, ora 06:04

Judecători cu un tratament discriminatoriu și agresiv, așa îi descrie pe o parte din magistrații Republicii Moldova investitorul străin Jose Luis Gomez Pascual. Aseară, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” cu Mariana Rață de la TV8, acesta a deschis mai multe paranteze în ceea ce privește abuzurile din domeniul justiției.

„Probele noastre nu au fost auzite, martorii noștri nu au fost ascultați, judecătorii din Moldova au un tratament discriminatoriu și agresiv față de noi, iar autoritățile ne spun doar că nu pot face imixtiune în activitățile sistemului judecătoresc”, a mărturisit Jose Luis Gomez Pascual.

Investitorul străin a mai descris o situație bizară în care s-a pomenit.

„Uneori deciziile sunt luate în această structură, dacă este cumetrism sau afiliere politică sau rudenie. – Adică cel care v-a acționat în judecată se află în niște relații de rudenie cu judecătorii și cu oamenii din sistemul judecătoresc? – Da, noi credem că da. Ceea ce noi vrem este doar să fie echitabil și corect. Justiția, în opinia noastră, nu este independentă”, a spus acesta.

În 2015 fostul country manager pentru Republica Moldova, a fost numit președinte al companiei Gas Natural Fenosa.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram