/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

O navă din China a acostat în Portul Constanţa. Membrii echipajului verificaţi de autorităţi, de teama coronavirusului

12 februarie 2020, ora 09:53

O navă care a plecat dintr-un port chinezesc a intrat marţi în Portul Constanţa. Membrii echipajului au fost verificaţi de reprezentanţii DSP, de teama coronavirusului. Întreg echipajul navei a fost verificat de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, care au declarat că nu au identificat nicio problemă de sănătate, scrie mediafax.ro.

„O navă a ajuns azi dimineaţă în port, toată lumea este sănătoasă, nu au nicio problemă. Am fost în control, nu există absolut nimic. Nava a intrat azi dimineaţă la ora şase. Au fost asistenţii din port, care sunt cabinetul port al Direcţiei, şi le-au luat temperatura, i-au verificat şi sunt sănătoşi. Ei au fost pe mare mult timp. Nu e nicio problemă”, a declarat pentru MEDIAFAX Cristina Schipor, directorul DSP Constanţa.

Şi prefectul judeţului Constanţa a confirmat că situaţia este sub control şi că nimeni de pe bordul navei nu prezintă semne de coronavirus.

„O navă care venea din China, cu pavilion Malta, a acostat în port. S-au deplasat reprezentanţii DSP, au efectuat un control echipajului şi concluzia este că sunt în stare bună de sănătate, aşa mi s-a transmis. Nava a plecat din China, ultimul port chinezesc a fost pe 14 decembrie. Deci este plecată din China de aproape două luni. Virusul înţeleg că are perioadă de incubaţie de 14 zile”, a declarat pentru MEDIAFAX George Niculescu, prefectul judeţului Constanţa.

Menționăm că unele nave de croazieră nu mai sunt lăsate să acosteze în porturi din cauza epidemiei de coronavirus, care a ucis peste o mie de persoane în China și s-a extins în câteva zeci de țări.

Nava „Hollande America” cu 2 257 de oameni la bord a fost refuzată în patru porturi unde a cerut să acosteze pentru a-și debarca pasagerii. Ministrul Sănătății din Thailanda a precizat că s-a refuzat intrarea vasului în portul de lângă capitala Bangkok de frica extinderii coronavirusului.

Amintim că virusul ucigaș a fost identificat la bordul vasului de croazieră „Diamond Princess” unde se află și doi cetățeni moldoveni. Croaziera a intrat în port pe data de 3 februarie și toți pasagerii au fost plasați în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a informat, săptămâna trecută, că la bordul navei sunt doi cetățeni ai R. Moldova, dar aceștia nu manifestă simptome ale virusului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram