O navă care a plecat dintr-un port chinezesc a intrat marţi în Portul Constanţa. Membrii echipajului au fost verificaţi de reprezentanţii DSP, de teama coronavirusului. Întreg echipajul navei a fost verificat de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, care au declarat că nu au identificat nicio problemă de sănătate, scrie mediafax.ro.

„O navă a ajuns azi dimineaţă în port, toată lumea este sănătoasă, nu au nicio problemă. Am fost în control, nu există absolut nimic. Nava a intrat azi dimineaţă la ora şase. Au fost asistenţii din port, care sunt cabinetul port al Direcţiei, şi le-au luat temperatura, i-au verificat şi sunt sănătoşi. Ei au fost pe mare mult timp. Nu e nicio problemă”, a declarat pentru MEDIAFAX Cristina Schipor, directorul DSP Constanţa.

Şi prefectul judeţului Constanţa a confirmat că situaţia este sub control şi că nimeni de pe bordul navei nu prezintă semne de coronavirus.

„O navă care venea din China, cu pavilion Malta, a acostat în port. S-au deplasat reprezentanţii DSP, au efectuat un control echipajului şi concluzia este că sunt în stare bună de sănătate, aşa mi s-a transmis. Nava a plecat din China, ultimul port chinezesc a fost pe 14 decembrie. Deci este plecată din China de aproape două luni. Virusul înţeleg că are perioadă de incubaţie de 14 zile”, a declarat pentru MEDIAFAX George Niculescu, prefectul judeţului Constanţa.

Menționăm că unele nave de croazieră nu mai sunt lăsate să acosteze în porturi din cauza epidemiei de coronavirus, care a ucis peste o mie de persoane în China și s-a extins în câteva zeci de țări.

Nava „Hollande America” cu 2 257 de oameni la bord a fost refuzată în patru porturi unde a cerut să acosteze pentru a-și debarca pasagerii. Ministrul Sănătății din Thailanda a precizat că s-a refuzat intrarea vasului în portul de lângă capitala Bangkok de frica extinderii coronavirusului.

Amintim că virusul ucigaș a fost identificat la bordul vasului de croazieră „Diamond Princess” unde se află și doi cetățeni moldoveni. Croaziera a intrat în port pe data de 3 februarie și toți pasagerii au fost plasați în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a informat, săptămâna trecută, că la bordul navei sunt doi cetățeni ai R. Moldova, dar aceștia nu manifestă simptome ale virusului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!