Deputații Platformei Demnitate și Adevăr sunt gata să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu și îndeamnă partidele din opoziție să facă front comun pentru a organiza proteste masive, dacă Executivul va modifica Legea ce vizează indexarea pensiilor.

Deputatul Alexandru Slusari susține că, pe 10 februarie, în cadrul unei ședințe a secretarilor de stat, a fost discutată o inițiativă prin care s-a propus ca toate pensiile să fie indexate de două ori pe an cu câte 3%.

PPDA amintește că, pe 5 decembrie 2019, în Parlament a fost votată o lege care prevede indexarea pensiilor care sunt sub minimul de existență cu aproximativ 14-16%. De aceste majorări ar urma să beneficieze peste 400 de mii de pensionari.

„Tot ce enunţă Igor Dodon de la televiziunile sale în legătură cu “grija” sa deosebită pentru pensionari este o minciună sfruntată şi nu poate fi trecută cu vederea. Prin acest proiect de rectificare a legii se renunță la majorarea în valoare dublă a veniturilor și se anulează creșterea veniturilor a 400 de mii de pensionari. Guvernarea continuă genocidul celei mai vulnerabile categorii de cetățeni – pensionarii…Pe fundalul ultimelor majorări cu circa 45% a tarifelor la transportul interurban, majorări ce lovesc cele mai vulnerabile segmente sociale, inclusiv pensionarii, politicile Guvernului controlat de Dodon sunt în mod evident antisociale”, a declarat liderul PPDA, Andrei Năstase.

Și fosta ministră a Finanțelor, Natalia Gavriliță, a explicat ieri că inițiativa Guvernului Chicu ar fi o „amăgeală”.  Conform proiectului votat la sfârșitul anului trecut, în condițiile unei inflații de 6%, indexarea pentru beneficiarii de pensii mici ar fi fost de 12%, iar prin propunerea lui Igor Dodon indexarea ar fi de 6%, în două etape: de la 1 octombrie cu 3% și de la 1 aprilie cu alte 3%.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!