/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Șase ambasadori au fost rechemați din funcții

missing
12 februarie 2020, ora 15:13

Șase ambasadori ai R. Moldova au fost rechemați din funcții. Guvernul a acceptat astăzi propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Din misiune urmează să se întoarcă următorii diplomați:

Mihai Gribincea, ambasador în România  și prin cumul în Muntenegru și Serbia

Vitalie Rusu, ambasador în Cehia și prin cumul la Sfântul Scaun

Victor Osipov, ambasador în Austria și prin cumul în Slovacia și OSCE

Veaceslav Dobândă, ambasador în Regatul Suediei și prin cumul în Islanda, Finlanda și Norvegia

Denis Jelimalai, ambasador în China și prin cumul în Coreea și Vietnam

Ștefan Gorda, ambasador în Bulgaria și prin cumul în Macedonia de Nord și Albania

La ședința Guvernului nu au fost făcute precizări, dacă ambasadorilor le-au expirat mandatele sau au fost rechemați din funcții din alte motive.

Precizăm că ambasadorii au mandate de patru ani. Dintre cei șase diplomați rechemați astăzi din funcții, Denis Jelimalai a activat cel mai puțin, fiind numit în aprilie 2018. Mandatul încă nu a expirat nici la Victor Osipov, numit în mai 2017. Ceilalți patru ambasadori au fost numiți în funcții în anii 2015-2016.

Amintim că, ieri, ambasadorii Republicii Moldova au fost mustrați de către șeful statului Igor Dodon, în cadrul unei ședințe lărgite la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Președintele a spus că șefii misiunilor diplomatice care nu se isprăvesc, trebuie să fie  rechemați din funcții.

/VIDEO/ Dodon le face din deget ambasadorilor. „Cei care nu se isprăvesc…, trebuie rechemați”. Ce l-a nemulțumit pe președinte

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram