/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Un funcționar din Rusia, condamnat la închisoare, s-a împușcat mortal chiar în sala de judecată după aflarea sentinței

missing
12 februarie 2020, ora 19:01

Fostul șef al Direcției transport a Administraţiei Penitenciarelor din Rusia, Victor Sviridov,  s-a sinucis astăzi chiar în sala de judecată, după ce magistrații au pronunțat sentința și l-au condamnat la trei ani de închisoare pentru extorcarea unei sume mari de bani. Sviridov și-a tras un glonţ în piept dintr-un pistol pe care îl deținea legal și a murit pe loc.

Sviridov a fost acuzat că a extorcat zece milioane de ruble de la fostul vicedirector al Administrației Penitenciarelor, Alexandr Sapojnikov. Pentru fapta sa risca 15 ani de închisoare, dar avocații se așteptau că Sviridov nu va fi trimis după gratii, pentru că suferea de cancer în fază terminală, scrie rtvi.com.

Omenii legii au inițiat o anchetă pentru a stabili cum a putut Sviridov să introducă o armă în sala de judecată, unde măsurile de securitate sunt în general stricte.

În ultimii ani, în Rusia au fost mediatizate mai multe cazuri de corupţie din sistemul penitenciar. Mai mulți conducători de închisori au fost arestaţi. De exemplu, fostul director al penitenciarelor Aleksandr Reimer a fost încarcerat din 2016, când a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru deturnarea a 41 de milioane de euro prin suprafacturarea achziţiei de brăţări electronice pentru deținuți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram