/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Deputații primului Parlament cer nu doar demisia ministrului de Externe, dar și a Guvernului și președintelui

missing
12 februarie 2020, ora 13:42

Și deputații primului Parlament au cerut demisia ministrului Afacerilor Externe Aureliu Ciocoi. Semnatarii Declarației de Independență nu s-au limitat doar la aceasta, dar au solicitat astăzi și demisia Guvernului condus de Ion Chicu și a președintelui Igor Dodon. Cererea foștilor deputați a parvenit în urma ultimelor declarații privind războiul de pe Nistru ale lui Aureliu Ciocoi.

Potrivit lui Anatol Țăranu este evident că conflictul armat a fost între Republica Moldova și Federația Rusă întrucât Acordul de încetare a focului a fost semnat de către Mircea Snegur și Boris Elțîn.

„Noi nu avem la dispoziții pârghii administrative și politice pentru a interveni în această situație. De partea noastră este doar dreptul moral, al celor care au întemeiat acest stat prin votul Declarației de Independență. Sper că apelul nostru va fi auzit și societatea va reacționa adecvat la atenționările și propunerile noastre”, a spus Anatol Țăranu în cadrul unei conferințe de presă.

Deputații primului Parlament au declarat că vor face un front comun  și vor cere atât demisia, cât și tragerea la răspundere a ministrului de Externe.

„Cinismul pe care l-a demonstrat reprezintă o lipsă totală de cultură. Sub acest aspect, ministrul trebuie să-și dea demisia și trebuie tras la răspundere. A scuipat cu cinism în sufletul mamelor care și-au pierdut fii, soțiilor care și-au pierdut soții, copiilor care și-au pierdut părinții”, a declarat Alexandru Arseni.

„Eu l-aș sfătui pe Aureliu Ciocoi să se mai uite în istorie, căci forțele separatiste din partea stângă a Nistrului au început să ocupe forțele statale din partea dreaptă a Nistrului și impuneau colaboratorii intreprinderilor de stat să se dea de partea lor”, a precizat Pintilie Pîrvan.

Amintim că și veteranii războiului de pe Nistru au cerut demisia și au spus că îl vor da în judecată pe ministrul de Externe Aureliu Ciocoi. Ulterior, ministrul a spus că nu își va părăsi fotoliul.

La scurt timp și deputații Partidului Platforma Demnitate și Adevăr au cerut demisia ministrului de Externe pentru că sfidează adevărul istoric şi susţine o cauză străină.

De cealaltă parte, președintele Igor Dodon a spus că declarația ministrului, precum că Federația Rusă a intervenit în războiul de pe Nistru pentru a opri vărsările de sânge, a fost interpretată greșit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram