/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Noile uniforme ale inspectorilor de patrulare, în regim de...testare

12 februarie 2020, ora 23:55

Uniformele noi ale inspectorilor de patrulare, donate de Jandarmeria franceză, sunt, de fapt, în regim de… testare. O spune ministrul de Interne, Pavel Voicu, într-un răspuns pentru TV8. În timp ce ieri, oamenii legii dădeau asigurări că au respectat normele legale înainte de a-i scoate pe ofițeri în haine noi, demnitarul nu a fost gata să ne arate regulamentul în care sunt descrise uniformele de culoarea albastră deschisă.

„Aceste scurte au fost trecută printr-o hotărâre de guvern în așa fel ca să le testăm și să vedem ce părere are și societatea. 00,56-01,06 Este doar o testare, este doar o probă. În cazul în care peste câteva luni vin alți parteneri cu alte uniforme ce facem, la fel, testăm? Nu, nu testăm, dar mergem cu asta până la urmă pentru că ceea ce face Franța e mai aproape de noi”, ne-a spus Pavel Voicu.

Pentru că Guvernul Chicu a modificat hotărârea ce se referă la noile uniforme, în luna decembrie, i-am cerut ministrului să ne arate regulamentul în care sunt descrise însemnele şi normele de purtare a hainelor donate.

„Regulamentul acesta există? Există dacă au îmbrăcat-o. Unde-l găsim? O să-l vă transmitem. Când? Uniforma și port uniforma a acestei scurte nu este o abatere sunt toate distincțiile prevăzute dele lege. Unde sunt prevăzute domnule Voicu? În  … Nu o să spun exact. Mă informez suplimentar și vă transmit. Mi-a scapat. Tv8 așteapta această hotarăre. Foarte bine”, a menționat Voicu.

Lotul de uniforme a fost donat de francezi. Mai exact, de jandarmeria națională, care nu le folosea. Valoarea lotului este de 170 de mii de euro, iar Ministerul de Interne a achitat doar transportarea – aproape 270 de mii de lei.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram