Un bărbat de 34 de ani a fost stopat ieri-seară la punctul de trecere Costești, după ce polițiștii au constatat că figurează în baza de date Interpol. La scurt timp, asupra lui oamenii legii au depistat peste 90 de pastile, care sunt incluse în lista substanțelor psihotrope. În urma expertizei polițiștii vor stabili sancțiunea ce se impune pe acest caz. 

Bărbatul are dubla cetățenie, a României și a Republicii Moldova. El se afla într-un automobil cu numere de înmatriculare moldovenești. Oamenii legii au controlat documentul lui de călătorie și au constatat că el este dat în căutare internațională pentru trafic de droguri, informează Poliția de Frontieră.

În urma acestui fapt, individul a fost verificat suplimentar. În ajutor a fost solicitată și intervenția patrupedului de serviciu. Astfel, în buzunarul interior al hainei au fost depistate trei tipuri de pastile, înscrise în lista substanțelor neutilizate în scopuri medicale. Patrupedul a reacționat și la unele pastile, pachețelele de ceai, care erau ascunse în bagajul personal.

Bărbatul a declarat că utiliza pastilele în calitate de calmate, însă nu a putut prezenta vreun certificat sau prescripție medicală.

După documentare, produsele au fost transmise pentru efectuarea expertizei, iar moldoveanul a decis să-și întrerupă călătoria. Conform rezultatelor expertizei se va stabili sancțiunea ce se impune pe cazul dat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!